Varkensvlees VS bederft markt Oceanië

attachment-001_food-image-VLS12689I01

WELLINGTON – Grootschalige import van goedkoop Amerikaans varkensvlees bederft de markten in Australië en Nieuw-Zeeland.

WELLINGTON – Grootschalige import van goedkoop Amerikaans varkensvlees bederft de markten in Australië en Nieuw-Zeeland.

Dit meldt het Agrarisch Dagblad vandaag op basis van berichtgeving in media. Door de import van goedkoop varkensvlees uit de VS in Australië treedt een domino-effect op. De Australische varkensvleesproducenten kunnen hun vlees niet meer op de thuismarkt kwijt, omdat zij relatief gezien te duur zijn.

Daarom zetten zij hun overschotten af in Nieuw-Zeeland. Bevroren varkensvlees ligt er voor circa 2,15 euro per kilo in de winkel, een prijs waarvoor de eigen boeren niet kunnen produceren.

Lees ook:
Vlees Westfort weer naar Rusland (4 oktober 2010)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Meer berichten over import
 

Lees ook
CO2-tekort bedreigt Britse vleesindustrie

CO2-tekort bedreigt Britse vleesindustrie

Door de stillegging van twee Britse kunstmestfabrieken dreigt er in het land een tekort aan CO­2, waardoor dieren in het slachthuis niet meer bedwelmd kunnen worden. De Britse vereniging van vleesverwerkers trekt aan de bel. Door de hoge gasprijzen in Europe heeft kunstmestproducent CF Industries besloten alle twee zijn Britste fabrieken, in Billingham...

Rewe kiest voor Duits varkensvlees

Rewe kiest voor Duits varkensvlees

De Duitse supermarktgroep Rewe wil vrijwel alleen nog maar varkensvlees uit eigen land in de schappen hebben. De supermarktgroep verhoogt de minimumprijs voor varkenshouders. 95 procent van de varkensvleesproducten in de supermarkten Rewe en Penny is medio 2022 afkomstig van Duitse varkens.

Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve

Barbecuekoning Jord Althuizen werkt met de heyde hoeve

Barbecuekoning en ’pyro-culinair avonturier’ Jord Althuizen werkt al jarenlang met varkensvlees van de Brabantse boerencoöperatie Heyde Hoeve, die wordt geleid door Tiny Schepers. “Hij is de expert in het grootbrengen van vlees, ik in het bereiden en opeten ervan.”