Variaties op karbonade

De karbonadestreng biedt meer mogelijkheden dan een karbonade of een rollade. Het product leent zich ook voor een snel te bereiden specialiteit of een smakelijke wokschotel. Producten van de karbonadestrook worden vaak te lang bereid. Geef de consument daarom een goed bereidingsadvies.

Variaties op karbonade

De karbonadestreng biedt meer mogelijkheden dan een karbonade of een rollade. Het product leent zich ook voor een snel te bereiden specialiteit of een smakelijke wokschotel. Producten van de karbonadestrook worden vaak te lang bereid. Geef de consument daarom een goed bereidingsadvies.

 

Varkensfilet in braadzak Grondstoffen:

  • 1000 gram varkensfilet

Hulpstoffen:

  • 50 gram Marinade Rood (Euroma)
  • 200 gram roerbakgroente
  • Plakje Café de Paris (Euroma)
  • braadzak

Bewerking: Zorg voor een mooi stuk varkensfilet. Haal de rugzeen er vanaf en controleer het vlees op botsplinters. Strijk het vlees stevig in met de Marinade Rood. Blancheer de groenten en koel deze snel terug. Leg een deel van de groente als een bedje in de braadzak en leg de varkensfilet erop. De rest van de groente gaat bovenop de filet samen met een plakje Café de Paris. Sluit de braadzak af. Adviseer de consument om de filet in een voorverwarmde oven (130° Celsius) af te braden gedurende maximaal 40 minuten. Tips: Door verschillende roerbakgroenten te gebruiken is het eindresultaat steeds weer anders. Stem in dat geval de naam van het product af op de gebruikte groente. Gemarineerde filetlapjes Grondstoffen:

  • 1000 gram varkensfilet

Hulpstoffen:

  • 50 gram Marinade Rood (Euroma)

Bewerking: Ontdoe de filet van het rugzeen. Leg de filet gedurende enige tijd in de diepvries zodat het vlees goed opstijft. Snijd de filet daarna op de snijmachine in mooie gelijkmatige en vooral dunne lapjes. Bestrijk deze lapjes met de Marinade Rood. Presenteer ze op een mooie schotel, op het aanlooppunt. Garneer de presentatie af met een toefje peterselie. Adviseer de klant een bereidingswijze van hooguit een paar minuten. (afhankelijk van de dikte) Tip: Bestrooi de lapjes kort voor het einde van de baktijd aan de bovenkant met wat geraspte kaas. Snelle wokschotel Grondstoffen:

  • 1000 gram varkensfilet

Hulpstoffen:

  • 125 gram Marinade Rood (Euroma)
  • 1000 gram roerbakgroenten
  • 2000 gram krielaardappeltjes (voorgekookt)

Bewerking: Blancheer de roerbakgroenten en laat ze afkoelen. Snij de schoongemaakte filet in niet al te grote blokjes. Marineer deze met de Marinade Rood. Vermeng de voorgekookte krielaardappeltjes, de geblancheerde groenten en de vleesblokjes. Presenteer de wokschotel in een ruime schaal. Adviseer voor deze schotel een bereidingswijze van circa 10 minuten bakken. Tip: Dit wokschoteltje is bij uitstek geschikt om voor te verpakken. Ga daarbij uit van circa 750 gram voor twee personen. Calculatie:

  Varkensfilet Filetlapjes Wokschotel
Varkensfilet €5,87 €5,87 €5,87
Marinade Rood €0,31 €0,31 €0,93
Roerbakgroente €0,49   €2,47
Café de Paris €0,24    
Krielaardappeltjes     €3,42
       
Kostprijs €5,53 €5,88 €3,50
Adviesverkoopprijs €11,75/kilo €12,95/kilo €8,00/kilo
SIW 4% 4% 4%
Marge ca. 48% 50% 52%

De prijzen zijn dagprijzen en kunnen dus afwijken. Evenals de kwaliteit vande gebruikte grondstoffen. De marge is door iedere slager zelf te bepalen.

Lees ook
Slager Gerrit Stronkhorst (84) overleden

Slager Gerrit Stronkhorst (84) overleden

De Amstelveense slager Gerrit Stronkhorst is maandag op 84-jarige leeftijd overleden. Dat laat Slagerij Stronkhorst op Facebook weten.‘We zijn verdrietig u te moeten berichten dat we afgelopen maandag afscheid hebben moeten nemen van onze vader, opa, overgrootvader, nestor van de slagerij, Gerrit Stronkhorst (84). Dankbaar zijn we dat we hem zo lang...

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. De mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij start met 35 procent meer studenten. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen...

Coronamaatregelen belemmeren de aanvoer van specerijen

Coronamaatregelen belemmeren de aanvoer van specerijen

De coronamaatregelen belemmeren de aanvoer van specerijen. Nu de horeca op slot zit, koken mensen meer thuis. Hierdoor groeit de vraag naar kruiden en specerijen terwijl lockdowns in herkomstlanden de aanvoer bemoeilijken.Lokale restricties maken inkoop grondstoffen complexer, meldt het Centre for the Promotion of Imports from developing countries (CBI)....