Variaties bij de barbecue

7 december 2007 Slagerswereld

Salades zijn momenteel erg in trek bij de consument. Niet alleen bij de barbecue of als makkelijke maaltijd, maar salades spelen ook prima in op de vraag naar gezonde producten. De productgroep is voor de slager interessant. Vooral wanneer vanuit een bestaande basis een heel eigen salade wordt gecreëerd.

Salades zijn momenteel erg in trek bij de consument. Niet alleen bij de barbecue of als makkelijke maaltijd, maar salades spelen ook prima in op de vraag naar gezonde producten. De productgroep is voor de slager interessant. Vooral wanneer vanuit een bestaande basis een heel eigen salade wordt gecreëerd.

 

Italiaanse salade Grondstoffen: 1000 gram Italiaanse basissalade (Bonfait) Hulpstoffen: 350 gram vleestomaten 350 gram komkommer 150 gram paprika geel/groen 150 gram rode ui Bewerking: Alle groenten moeten van te voren goed worden gewassen. Snijd de tomaten in kleine partjes. Maak van de komkommers met schil kleine schijfjes en verwijder het zaad. Snijd de paprika’s in kleine blokjes. Verwijder in ieder geval de zaadlijsten. Hak de rode ui in kleine blokjes. Schep alle ingrediënten voorzichtig door de Italiaanse basissalade en presenteer de salade in een ruime schotel in de toonbank. Tip: Serveer de salade op een buffet omringd met plakken dun gesneden Parmaham. Of beleg met deze combinatie een broodje. Griekse salade Grondstoffen: 350 gram Rauwkost Tzazikisaus (Bonfait) Hulpstoffen: 625 gram vleestomaten 625 gram komkommer 200 gram paprika geel/groen 200 gram rode ui Bewerking: Snijd de tomaten met een scherp mes, zodat het mooie strakke partjes worden. Laat de schil om de komkommer dat ziet er frisser uit. Verwijder in ieder geval de zaadlijsten van de paprika’s anders wordt de salade te scherp. Snijd de komkommer, paprika, evenals de rode ui in kleine blokjes. Vermeng de ingrediënten met de Rauwkost Tzatzikisaus. Tip: Garneer af met fetakaas en adviseer deze salade bij de mousaka. Spaanse salade Grondstoffen: 350 gram Rauwkost Olijvendressing (Bonfait) Hulpstoffen: 600 gram vleestomaten 600 gram komkommer 250 gram paprika geel/groen 200 gram rode ui Bewerking: Snijd de komkommer in dunne plakken. Laat de schil er om. Verdeel daarna de tomaat in kleine partjes. De paprika en de rode ui in kleine blokjes snijden. Maak de rode uiblokjes niet te grof. Schep alle ingrediënten door de Rauwkost Olijvendressing. Doe dat voorzichtig zodat de structuur van de salade behouden blijft. Tip: Voeg voor een rijker gevulde salade extra olijven toe. Voor een eigen gezicht en smaak is het mogelijk om aan de salade kleine blokjes chorizo toe te voegen.

CALCULATIE

  Italiaanse salade Griekse salade Spaanse salade
Kostprijs per kilo € 4,17 € 4,55 € 5,24
Adviesverkoopprijs € 9,45/kilo € 9,90/kilo € 11,85/kilo
SIW 8% 8% 8%
Marge circa 49% 47% 49%

 

Altijd op de hoogte blijven?