Typisch Nederlands: de rookworst op een postzegel

TypischNederland_rookworst1

In de nieuwe postzegelserie Typisch Nederlands heeft PostNL op 2 januari postzegels uitgebracht waarop de populaire Nederlandse rookworst de hoofdrol speelt. In Nederland worden jaarlijks tientallen miljoenen rookworsten gegeten.

Wat voor Nederlanders heel gewoon is, vinden buitenlanders vaak bijzonder, aldus PostNL: de rookworst. In Nederland wordt die uit de hand gegeten of bij typisch Nederlandse gerechten, zoals erwtensoep of stamppot van boerenkool of zuurkool.

Nieuwe serie

De serie Typisch Nederlands is de opvolger van Mooi Nederland, een serie die 15 jaar lang is verschenen. De aparte aspecten van de Nederlandse samenleving figureren in de nieuwe serie, waarvan op 2 januari het eerste postzegelvel van PostNL is verschenen.

Allerlei varianten

In de uitgifte 'Typisch Nederlands - rookworst' staat de rookworst centraal. PostNL omschrijft dit product in haar persbericht als volgt: ‘Dit traditioneel Nederlandse product wordt doorgaans gemaakt met overwegend gemalen varkensvlees, alhoewel er ook varianten zijn van rundvlees en zelfs een vegetarische variant. Rookworsten zijn zowel gegaard als ongegaard verkrijgbaar, in fijne en grove varianten.’

De rondste worst

TypischNederland_rookworst-215x300 Het ontwerp van Typisch Nederlands - rookworst is van de hand van grafisch ontwerper Edwin van Praet van Total Design uit Amsterdam. De foto’s zijn gemaakt door Scrambled Media, eveneens uit Amsterdam. Bij de fotosessies werd niet over 1 nacht ijs gegaan. Van Praet: ‘Voor de postzegels hebben we verschillende rookworsten getest. De rookworst van de HEMA bleek het beste te werken, omdat die de rondste is. Zo loopt de worst mooi mee met de ronding van het bord.’

Restjes erwtensoep

De rookworst op de postzegel is gefotografeerd in de klassieke positie die we als basisvorm kennen. Met touwtje, liggend op een wit bord met een mes en vork aan weerszijden. Met het beeld op de velrand heeft ontwerper Van Praet zich veel meer vrijheid veroorloofd. ‘Daar keert de rookworst terug zoals je die thuis gebruikt, alvast in plakjes gesneden met zo’n typisch mesje. En een kom erwtensoep ernaast, met een lepel die er diep in is gestoken. Op het plankje liggen een paar bruine boterhammen om straks de restjes erwtensoep mee op te deppen.’

Verkrijgbaarheid

Het postzegelvel Typisch Nederlands - rookworst telt 6 gelijke postzegels met de waardeaanduiding Nederland 1, bedoeld voor post tot en met 20 gram met een bestemming, meldt PostNL.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Mogelijkheden tot betalings­uitstel

Mogelijkheden tot betalings­uitstel

Veel ondernemers hebben nog steeds te maken met liquiditeits­­problemen veroorzaakt door de coronacrisis. De speciale regeling voor uitstel van betaling is uitgebreid.

F*ck de prijs, leve de service

F*ck de prijs, leve de service

Met F*ck de prijs, leve de service wil auteur Paul Moers laten zien dat bedrijven het niveau van hun service vaak overschatten en niet in de gaten hebben waar ze tekortschieten. Excellente service biedt veel meer kansen dan bedrijven nu zien en klanten zitten daar echt op te wachten.

Wijzigingen in arbeidsrecht

Wijzigingen in arbeidsrecht

Het nieuwe jaar is weer begonnen. Hieronder een greep uit de wijzigingen die in 2022 op het vlak van het arbeidsrecht gelden.