Topkok lyrisch over Iers vlees (fotoreportage)

attachment-001_food-image-VLS5997I01

DEN BOSCH – Het Ierse voedselbureau Bord Bia hield onlangs weer een bijeenkomst over Iers rundvlees voor Nederlandse topkoks. Ditmaal was Michelin-kok Gerrit Greveling (foto) van restaurant Chalet Royal in Den Bosch de gastheer.

DEN BOSCH – Het Ierse voedselbureau Bord Bia hield onlangs weer een bijeenkomst over Iers rundvlees voor Nederlandse topkoks. Ditmaal was Michelin-kok Gerrit Greveling van restaurant Chalet Royal in Den Bosch de gastheer.

Het thema was dit keer de diverse rassen en delen van Ierse runderen.

Verschillen

Ronnie Bosma van Shannon Meats, die veel Iers vlees importeert voor retail en horeca, legde de verschillen in smaak van verschillende rassen uit. Daarna was er een proeverij van de verschillende delen zoals rib-eye, entrecote en ossenhaas.

Lunch

Greveling zette de koks na afloop een lunch voor waarin Iers rundvlees was verwerkt. Vooral over de kwaliteit van het staartstuk van het Herefordrund, dat door Shannon Meats was geleverd, was Greveling lyrisch.

Greveling combineerde het staartstuk met paling (maas-aal) en kreeg daarop goede reacties. 'Ik had het ook nog nooit geprobeerd, maar dít hou ik op de kaart', aldus Greveling. 'Maar ik moet ook zeggen dat het vlees uit de ossenstaart echt tóp was.'

Lees ook:

Ierland wil meer rundvlees in Nederlandse supers (30 juli 2008)

Galtee Meats stopt met rundvlees in Nederland (26 maart 2008)

Topkoks bereiden Iers lamsvlees (20 april 2006)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Iers rundvlees

Meer over
Lees ook
Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Uitbreiding voor Vion in het oosten van Duitsland

Vion Food Group breidt de activiteiten in het oosten van Duitsland uit met de overname van veehandel Hausner GmbH. Hiermee versterkt Vion de regionale toeleveringsketen in dit gebied.

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

De Groene Weg laat kalveren langer bij moeder blijven

Een maand geleden startte De Groene Weg met de opbouw van een biologische rundvleesketen. In een persbericht laat de biologische vleesleverancier weten dat de kalfjes niet alleen biologisch opgroeien, maar ook langer bij hun moeder mogen blijven.

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat is Scotch Meat Distributor of the Year

Nice to Meat mag zich als Scotch Meat Distributor of the Year noemen. Deze titel kreeg de horecaslager van Quality Meat Scotland (QMS). Schotse kabinetsecretaris voor landbouw Mairi Gougeon reikte de prijs uit tijdens SIAL in Parijs.