Top 10 meest gelezen artikelen op Vleesmagazine

30 december 2021
1906 – makers van charcuterie (foto: Herbert Wiggerman)

In aanloop naar 2022 kijken we terug op het afgelopen jaar. Wat lazen de bezoekers van onze website dit jaar? De top 10 van meest gelezen artikelen van 2021.

1. Group of Butchers wil Zandvliet overnemen
Group of Butchers wil Volta Vastgoed, eigenaar van vleeswarenproducent Zandvliet, overnemen. De twee bedrijven vroegen op 25 februari 2021 toestemming voor de overname bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder

2. ZOUT versus ZOUT
Mineraal zout is waarschijnlijk de meest toegepaste hulpstof in de slagerij en de vlees(waren)industrie. Ons traditionele keukenzout heeft verschillende namen; de chemische naam is natriumchloride (NaCl), maar het kent ook andere namen die iets zeggen over de herkomst zoals zeezout, mijnzout of steenzout. Maar ook bestaat er kleurzout (colorozo).
Lees verder

3. Vergunning slachterij IJsselstein vernietigd
De rechtbank Midden-Nederland heeft de vergunningen van zeventien veehouderijen en een slachterij in de provincie Utrecht vernietigd. Het gaat om eerder genomen stikstofbesluiten van de provincie.
Lees verder

4. Nice to Meat brengt LUMA-vlees naar Benelux
Horecaslager Nice to Meat introduceert Zwitsers LUMA-vlees in de Benelux. LUMA is een nieuwe dry-age technologie waarmee verschillende soorten vlees worden gerijpt door middel van een veredelde schimmel.
Lees verder

5. Slagerij en Vershuis Lantinga kampioen NSM 2021
Slagerij en Vershuis Lantinga uit Meppel is kampioen van de Noordelijke Slagers Manifestatie (NSM) 2021. De prijsuitreiking vond plaats op 1 november in de Euroborg in Groningen tijdens de Warme Winterweken-beurs van Boonstra Verswaren.
Lees verder

6. Genomineerden Worstmaker en Traiteur van het jaar 2021
De genomineerden voor Worstmaker en Traiteur van het jaar zijn bekend. Tijdens het jaarevent van Uw Slager en Het Worstmakersgilde op 24 januari maakt Stichting het Worstmakersgilde, de organisator van de wedstrijd, de winnaars bekend.
Lees verder

7. Patémakers met een visie
Varkens die een fantastisch leven hebben gehad, een ambachtelijk productieproces en clean label en unieke producten. Dat is in een notendop de filosofie achter 1906 – makers van charcuterie. Paté heeft een hoofdrol in het assortiment, alle andere producten zijn daarvan afgeleid. “Paté biedt veel ruimte voor vierkantsverwaarding.”
Lees verder

8. Nice to Meat signaleert vleesschaarste in de horeca na lockdown
Sinds de heropening van de horeca na de harde lockdown hebben restaurants last van een tekort aan vlees. Horecaslager Nice to Meat moest juli 2021 noodgedwongen een derde van de 1200 klanten een alternatief aanbieden.
Lees verder

9. ‘Opleiding bereidt me voor op overnemen van familiebedrijf’
Twintig jaar geleden begonnen haar ouders Vers Vleesboerderij Savelkouls, een boerderijwinkel met een varkensboerderij en slachterij. Lieke Savelkouls (25) ging eerst een andere richting op, maar na een tijdje begon het toch te kriebelen. Ze gaat het bedrijf alsnog overnemen.
Lees verder

10. Vereniging van Keurslagers: ‘Méér dan bewust van dierenwelzijn’
De Vereniging van Keurslagers neemt afstand van de titel Liegebeest 2021, welke haar is toegekend door Wakker Dier. In een reactie laat de Vereniging van Keurslagers weten dat Wakker Dier onterecht suggereert dat Keurslagers geen aandacht hebben voor dierenwelzijn.
Lees verder

Altijd op de hoogte blijven?