Tönnies ook fusiekandidaat Swedish Meats

13 augustus 2012 redactie

zweden.jpgSTOCKHOLM - Tönnies behoort tot een van de fusiekandidaten van Swedish Meats. Dat heeft directievoorzitter Åke Modig van Swedish Meats laten weten.

Behalve in het Duitse Tönnies Fleisch is Swedish Meats geïnteresseerd in fusiepartners als Vion, Danish Crown, HK Ruokatalo, Atria en het Zweedse graan- en mengvoerconcern Lantmännen. Swedish Meats is in eerste instantie geïnteresseerd in een bod op delen van het concern. Het concern stelt zich echter ook open voor een volledige verkoop.

De coöperatieve vereniging Swedish Meats zou in ruil daarvoor dan een belang kunnen nemen in het kopende concern. 'Maar er zullen zich waarschijnlijk in de loop van de gesprekken nog andere mogelijke constructies aandienen. We kunnen er evenwel van uitgaan dat de genoemde spelers in principe heel Swedish Meats willen inlijven en zullen betalen in aandelen', licht Modig toe.

Hij hoopt dat er over ruim een maand één of hoogstens twee kandidaten over zijn, waarmee eindonderhandelingen kunnen worden begonnen.

(Correspondent: Wim Verseput)

Altijd op de hoogte blijven?