Tonnen schuld in lege bv's van failliet Europe Flyer

13 augustus 2012 Caroline van der Plas

HUISSEN - Er lopen diverse onderzoeken naar Bas Selman, directeur van vleesvervoerder Europe Flyer uit Huissen. Hij zou lege bv's hebben opgezet en tonnen schuld hebben.

HUISSEN - Er lopen diverse onderzoeken naar Bas Selman, directeur van vleesvervoerder Europe Flyer uit Huissen. Hij zou lege bv's hebben opgezet en tonnen schuld hebben.

De lege bv’s werden opgezet op om het vorig jaar failliet verklaarde Europe Flyer toch aan het rijden te houden. Deze maand verklaarde de rechter deze bv’s: Shamp 3, Shamp 2 en Shamp 1 failliet. De bedrijven waren eigendom van Bas Selman.

Aandacht
Volgens curator Sander Drijber gaat het om lege bv's met tonnen schuld, met name aan de belastingdienst. De namen zouden veranderd zijn om de aandacht af te leiden van Selman en diens transportbedrijf Europe Flyer.

Besmet
Nadat Europe Flyer over de kop ging heeft Shamp 3 het nog een tijdje weten uit te houden. ‘Maar ik zag dat die ook besmet was’ aldus de curator op TTM.nl. Een ander bedrijfsonderdeel staat nog overeind: Bas Selman Trading. Maar ook daar blijken schuldeisers te zijn.

In juni 2009 ging Europe Flyer Logistics International bv failliet. Toen werd al vrij snel bekend dat er een doorstart gemaakt zou worden.

NB: De hier genoemde bedrijven en Bas Selman zijn niet te verwarren met Selman Transporten.

Lees ook:
'Faillissement Europe Flyer geen opzet' (17 juni 2009)
Europe Flyer failliet (16 juni 2009)
Surséance voor koelvervoerder Europe Flyer (12 juni 2009)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:
Alle berichten over Europe Flyer
Alle berichten over faillissementen

Altijd op de hoogte blijven?