The Black Fox: Uit eten in de slagerij

EDS_9838

Bas Hoebink heeft recent zijn derde horecabedrijf, The Black Fox in Nijmegen geopend. The Black Fox is een combinatie van een ambachtelijke slagerij, restaurant en bar.

Het bedrijf is gevestigd in twee panden en na een proefperiode, die is gestart in augustus, is het gehele bedrijf vanaf november geopend. In de toekomst wilt Hoebink er slagersworkshops organiseren, bijvoorbeeld worsten maken of een heel varken uitbenen.

‘Het slagersvak is een fantastisch beroep’, aldus Hoebink. ‘Spijtig dat het steeds meer verdwijnt. De ambachtelijke slager zie je bijna niet meer in de winkelstraten, iets dat ik graag wil veranderen. En de verrassende combinatie van slagerij met horecagelegenheid is iets wat mij aanspreekt. Waar kan je nou letterlijk in de slagerij eten?’ The Black Fox is zeven dagen per week geopend vanaf 10 uur in de ochtend en men kan er terecht voor ontbijt, lunch, diner of een borrel. Maar er kan ook vlees voor thuis gekocht worden.

Derde bedrijf

Bas Hoebink (33) opent met The Black Fox zijn derde horecabedrijf in 5 jaar. Eerder startte hij al de Firma en met de Meesterproef was hij genomineerd voor een Venuez Award. De Meesterproef is het eerste, nog bestaande bedrijf, dat gevestigd is op het Honigcomplex. In de toekomst wilt Hoebink verder groeien met onderscheidende concepten om meer variatie in het horecalandschap te creëren.

Lees ook
Een bron van inspiratie

Een bron van inspiratie

Binnen de vleesbranche is worst- en vleeswarenspecialist Paul van Trigt een instituut. Niet alleen als vakman en expert op het gebied van productkeuring – laat hem een worst proeven en hij benoemt tot op de gram welke specerijen erin zitten – maar ook als een oneindige bron van kennis.

De digitale slager

De digitale slager

Het online aanbod van slagersproducten blijft groeien. Dat geldt ook voor de vraag. Toch zijn er nog veel slagers die verkoop via internet links laten liggen. “Slagers zonder webshop raad ik aan om snel te starten. Als klanten het online bestelgemak eenmaal bij één van je collega’s hebben ervaren, zie ze dan nog maar eens terug te winnen.”

Stap voor stap verduurzamen

Stap voor stap verduurzamen

De vakmensen van FoodBase geven informatie over de belangrijkste ontwikkelingen binnen de versbranche. Dit keer legt accountmanager Hester Braam uit hoe je de eerste stappen naar een duurzamere onderneming kan zetten.