Texels lamsvlees groeit tegen stroom in

attachment-001_food-image-VLS11217I01

Slager Goënga neemt een bijzondere positie in. Niet alleen vanwege de locatie in Den Hoorn op het eiland Texel. Ook in zijn bedrijfsvoering is Minne Goënga uniek. Tachtig procent van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van het populaire lamsvlees. Dat is bij geen enkele andere slager in het land zo. 'We slachten in het seizoen zestig tot tachtig lammeren in de week.

Slager Goënga neemt een bijzondere positie in. Niet alleen vanwege de locatie in Den Hoorn op het eiland Texel. Ook in zijn bedrijfsvoering is Minne Goënga uniek. Tachtig procent van de omzet wordt gehaald uit de verkoop van het populaire lamsvlees. Dat is bij geen enkele andere slager in het land zo. ‘We slachten in het seizoen zestig tot tachtig lammeren in de week.’

Lees ook
Stressvrije lammetjes

Stressvrije lammetjes

Een jaar geleden opende Romano Kollau zijn Biologisch Vleesch Atelier in het Haagse Bezuidenhout. Schapenhouder Marcel Peek is één van de boeren met wie hij als De Groene Weg-slager samenwerkt. “We vinden het allebei belangrijk mensen te laten zien waar hun vlees vandaan komt. Om transparant te zijn, van A tot Z.”

Naar een gezond groeibedrijf

Naar een gezond groeibedrijf

Wie had tien jaar geleden kunnen denken dat we onze wasmachines, maaltijden en dagelijkse boodschappen tegenwoordig vooral online bestellen? Dat e-health en m-health gemeengoed worden, dat we auto’s steeds vaker delen (beschikbaarheid is immers belangrijker dan bezit) en dat er volop wordt geëxperimenteerd met zelfsturende auto’s?

Andere tijden vragen om nieuwe inzichten

Andere tijden vragen om nieuwe inzichten

We kijken terug op een bewogen en bijzonder jaar. Een decemberartikel heeft vaak vooruitkijken en koersbepalen als onderwerp. Ook deze keer blikken wij vooruit, maar dan op een andere, eigenwijze manier.Net als u zijn wij ook ondernemer. In deze bijdrage delen we graag een keer hoe wij de afgelopen periode hebben beleefd, en wat het ons heeft gekost...