Ter Marsch & Co maakt beste burger Benelux

14 oktober 2021

Ter Marsch & Co is voor de tweede keer op rij de beste in de Best Burger Benelux Battle 2021. Het Boetiek burgerrestaurant won deze wedstrijd in de categorie 'Meat Based' met de Mexicaans geïnspireerde 'The Holy Moly hamburger'. De categorie Plant based werd gewonnen door Eetcafé San Blas.

De Best Burger Benelux Battle werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door LA Streetfood tijdens de horecabeurs BBB Maastricht. De wedstrijd heeft twee categoriëen Meat Based en Plant Based, waaraan vijf vooraf geselecteerde deelnemers meededen. De deelnemers kregen een half uur de tijd om zes dezelfde hamburgers uit te serveren aan de vakjury en tien minuten om hun burger te pitchen. 

De vakjury bestond dit jaar uit voorzitter Pierre Wind, Servais Tielman van Beluga Loves You, Robin Bravenboer van Seve Rotterdam, Restaurant Three en Kiiro Wijnhaven, Thomas Memurlin van The Huggy’s Bar en Herman Hell van Hell’s Kitchen. Zij beoordeelden de burgers op samenspel van smaken, creativiteit, uitstraling, keuze van ingrediënten en presentatie.

The Holy Moly hamburger

In de categorie Meat Based koos de jury voor 'The Holy Moly hamburger' van Ter Marsch & Co. De jury prees de presentatie en klopte het totaal plaatje. Volgens de jury was de burger een ware smaakexplosie, origineel, verrassend en zeer uitgebalanceerd met een waanzinnige presentatie.

The Holy Moly hamburger is een creatie van chef-koks Andy Hoogvliets en Mitch Kramer, die zich lieten inspireren door de streetfood cultuur in Mexico City. The Holy Moly burger wordt geserveerd op een gladde brioche met een patty van Japans Wagyu vlees. De burger is belegd met zoetzure tomatilo tomaat/pickel, koriander avocado mole, chorizocrème, limoen jarritos crème, crispy zwoerd, pica cheddar en carnitas Guajillo chili van buikspek.

 

Altijd op de hoogte blijven?