Ter Marsch & Co maakt beste burger Benelux

Ter Marsh_Best Burger Battle 2021

Ter Marsch & Co is voor de tweede keer op rij de beste in de Best Burger Benelux Battle 2021. Het Boetiek burgerrestaurant won deze wedstrijd in de categorie 'Meat Based' met de Mexicaans geïnspireerde 'The Holy Moly hamburger'. De categorie Plant based werd gewonnen door Eetcafé San Blas.

De Best Burger Benelux Battle werd dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door LA Streetfood tijdens de horecabeurs BBB Maastricht. De wedstrijd heeft twee categoriëen Meat Based en Plant Based, waaraan vijf vooraf geselecteerde deelnemers meededen. De deelnemers kregen een half uur de tijd om zes dezelfde hamburgers uit te serveren aan de vakjury en tien minuten om hun burger te pitchen. 

De vakjury bestond dit jaar uit voorzitter Pierre Wind, Servais Tielman van Beluga Loves You, Robin Bravenboer van Seve Rotterdam, Restaurant Three en Kiiro Wijnhaven, Thomas Memurlin van The Huggy’s Bar en Herman Hell van Hell’s Kitchen. Zij beoordeelden de burgers op samenspel van smaken, creativiteit, uitstraling, keuze van ingrediënten en presentatie.

The Holy Moly hamburger

In de categorie Meat Based koos de jury voor 'The Holy Moly hamburger' van Ter Marsch & Co. De jury prees de presentatie en klopte het totaal plaatje. Volgens de jury was de burger een ware smaakexplosie, origineel, verrassend en zeer uitgebalanceerd met een waanzinnige presentatie.

The Holy Moly hamburger is een creatie van chef-koks Andy Hoogvliets en Mitch Kramer, die zich lieten inspireren door de streetfood cultuur in Mexico City. The Holy Moly burger wordt geserveerd op een gladde brioche met een patty van Japans Wagyu vlees. De burger is belegd met zoetzure tomatilo tomaat/pickel, koriander avocado mole, chorizocrème, limoen jarritos crème, crispy zwoerd, pica cheddar en carnitas Guajillo chili van buikspek.

 

Dossiers
Lees ook
Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

Duizenden horecaprofessionals bijeen tijdens BBB Maastricht 2021

MECC Maastricht stond van 11 tot en met 13 oktober in het teken van BBB Maastricht. Duizenden horecaprofessionals kwamen naar de 66ste editie van de horecavakbeurs BBB Maastricht om te proeven, te beleven en te netwerken. Volgens beursmanager Silvie Slachter heeft BBB Maastricht een kwaliteitsslag gemaakt en gaat meer dan ooit voor ‘more...

Best Burger Benelux competitie tijdens BBB Maastricht

Best Burger Benelux competitie tijdens BBB Maastricht

Voor de tweede keer gaat BBB Maastricht samen met LA Streetfood op zoek naar de beste burger van de Benelux. Tien hamburgertitanen gaan op dinsdag 12 oktober 2021 de strijd met elkaar aan tijdens de Best Burger Benelux Battle. Er zijn twee categorieën: Meat Based en Plant Based.

The Golden Boy is officieel de duurste hamburger ter wereld

The Golden Boy is officieel de duurste hamburger ter wereld

Op 28 juni maakte Robbert Jan van Veen van De Daltons de duurste hamburger ter wereld. Deze hamburger met de naam Golden Boy had een waarde van 5000 euro. Het record is nu bevestigd door Official World Records.