Ter Beke Groep in gesprek over overname Stegeman

vleeswaren_pixabay

Foto: Pixabay

Ter Beke Groep voert gesprekken om Imperial Meat Products en Stegeman over te nemen. Het Belgische bedrijf laat in een persbericht weten in gesprek te zijn met de aandeelhouders van Imperial-Stegeman over de mogelijke aankoop van 100% van het aandelenkapitaal, maar is nog onzeker of dit ook gaat gebeuren. 

Het BeIgische Imperial Meat Products en het Nederlandse Stegeman zijn beide onderdeel van het Spaanse Campofrio. Dit vleesconcern heeft acht verschillende business units in Europa en de VS. Namelijk in Spanje, Italië, Portugal, VS, Duitsland, België, Frankrijk, Nederland en een joint venture in Roemenië. Sinds 2015 is Campofrio en dus ook Stegeman, onderdeel van Sigma Food group.

De geschiedenis van Stegeman gaat terug naar 1858 toen slager Johannes Stegeman een ambachtelijke spekslagerij in Deventer opende. Vandaag de dag produceert Stegeman in Wijhe vleeswaren, worsten en vegetarische producten.

Het Belgische Ter Beke produceert fijne vleeswaren en gerechten. Het bedrijf heeft twaalf vestigingen verspreidt over België, Nederland, Frankrijk, Polen en het Verenigd Koninkrijk. Bij de groep werken ongeveer 2.650 mensen. Ter Beke realiseerde in 2020 een omzet van 717,4 miljoen euro.

Dossiers
Lees ook
Omzetstijging Ter Beke

Omzetstijging Ter Beke

Ter Beke sloot de eerste helft van 2022 af met een hogere omzet en lagere bedrijfswinst. In totaal kwam de omzet van de Belgische vleeswaren en diepvriesmaaltijdenproducent uit op 373 miljoen euro. Dat meldt Ter Beke in een persbericht op de website.

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

ACM wil meer onderzoek naar overname Stegeman door Ter Beke

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) wil meer onderzoek naar de overname van CFG Benelux (Stegeman) door Ter Beke. Dit onderzoek moet zich richten op de markten voor vleeswaren en het snijden en verpakken daarvan.

Vion verliest topman aan Ter Beke

Vion verliest topman aan Ter Beke

Topman Francis Kint vertrekt per 1 juni bij vleesverwerker Vion. Hij stapt over naar het beursgenoteerde Belgische vleesbedrijf Ter Beke.Kint stond sinds 2015 aan het hoofd van Vion. Het bedrijf had een lastige periode achter de rug waarin het kampte met de naweeën van een reeks schandalen rond de voedselkwaliteit. Ook enkele mislukte overnames zaten...