Teksten Warenwet nu in handige boekvorm

attachment-001_food-image-1570164

De Warenwet en diverse verordeningen van de Europese Unie stellen uitvoerige eisen aan het bereiden en verhandelen van levensmiddelen. De samenstellers van het recent verschenen boek 'Teksten Warenwet 2014 - 2015' maakten een selectie uit deze uitgebreide regelgeving.

Het boek is bestemd voor iedere producent, consument, student of anderszins geïnteresseerde, die op de hoogte wil zijn van de belangrijkste Nederlandse en Europese regels voor levensmiddelen.

In deze elfde druk staan de algemene regels die gelden voor alle levensmiddelen en de belangrijkste specifieke bepalingen voor enkele groepen levensmiddelen. Zo zijn er voorschriften te vinden voor onder andere bereiding en behandeling, hygiëne(codes), additieven, etikettering, genetisch gemodificeerde levensmiddelen, doorstraalde waren,  voedingswaarde-informatie, producten voor bijzondere voeding, vitamines, mineralen en verontreinigingen. Maar ook de specifieke regels voor voedingssupplementen en zuivel zijn in het boek opgenomen.

Nieuw in deze editie is onder andere het Warenwetbesluit informatie levensmiddelen, voor de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten. Iedere tekst is voorzien van trefwoorden in de marge.

Teksten Warenwet editie 2014-2015
Redactie: mr. B.J. Beer en mr. drs. M.A. van Vugt
Sdu Uitgevers, 2014, ISBN 9789012393416

Lees ook
Aan de slag met de  nieuwe hygiënecode

Aan de slag met de nieuwe hygiënecode

Vanaf oktober 2021 is de nieuwe hygiënecode voor slagersbedrijven verplicht. Op het eerste gezicht ziet de code er eenvoudig uit, maar als je goed leest zie je dat er veel nieuwe eisen zijn bijgekomen. Een inhaalslag om bij te blijven in een snelgroeiende sector.

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Ontslag wegens schending hygiëneregels niet geldig

Een werknemer van een Indonesisch restaurant is op staande voet ontslagen omdat hij door de werkgever verantwoordelijk wordt gehouden voor door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (‘NVWA’) geconstateerde overtredingen op het gebied van hygiëne en voedselveiligheid. De rechter is het daar niet mee eens.

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

‘De evolutie van weegschalen is al lang aan de gang’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het derde deel van deze rondvraag...