Symposium Week van de Vleeswaren

13 augustus 2012 Edwin Rensen

MAARSSEN - In het kader van de Week van de Vleeswaren vindt vanmiddag (donderdag 29 september 2011) in de Glazen Ruimte in Maarssen het Nationaal Symposium 'De waarde van vleeswaren' plaats.

MAARSSEN - In het kader van de Week van de Vleeswaren vindt vanmiddag (donderdag 29 september 2011) in de Glazen Ruimte in Maarssen het Nationaal Symposium ‘De waarde van vleeswaren’ plaats.

Tijdens dit symposium zullen sprekers en experts vanuit verschillende invalshoeken hun visie geven op de waarde en betekenis van vleeswaren. Ook vindt een culinaire proeverij plaats. ‘Vleeswaren, een wereld aan variatie’ is het thema van de campagneweek. Tijdens deze week kunnen consumenten, producenten, retail en andere belanghebbenden kennismaken met de veelzijdigheid van vleeswaren en de verrassende variatiemogelijkheden die het assortiment biedt. Dit jaar staat met name het gebruik van vleeswaren als onderdeel van een lunch centraal.

Programma

Symposium ‘De waarde van vleeswaren’
29 september 2011
13.00 uur Ontvangst met een zinnenprikkelende proeverij van vleeswaren.
13.30 uur Jos Goebbels, voorzitter van de VNV, opent de bijeenkomst.
13.45 uur Nicolette van Dam, ambassadeur van de week van de Vleeswaren.
13.55 uur De waarde van vleeswaren voor de consument, door Sjanny van Beekveld van de IRI Group

Pauze en proeverij van vleeswaren

15.00 uur De smaak van vleeswaren, door Peter Klosse, eigenaar van Hotel Gastronomique de Echoput en oprichter van de Academie voor Gastronomie.
15.30 uur De waarde van vleeswaren voor de detailhandel, door Ruud Bakker, voorzitter Vereniging van Keurslagers.
16.00 uur De waarde van vleeswaren voor het debat, door Reinier Heijenberg, senior businessconsultant.

Borrel en proeverij

Veel meer over de tweede Week van de Vleeswaren in Vleesmagazine van oktober.

Altijd op de hoogte blijven?