SVO vakopleiding food gebruikt 3D lesmateriaal van Digital Chef

Samenwerking SVo en Digital Food

 

Digital Chef ondersteunt SVO vakopleiding food met een grote collectie 3D foodproducten voor het vernieuwen van diverse lesmiddelen. Met de nieuwe 3D lesmaterialen kunnen studenten en docenten hun kennis nog beter ondersteunen en delen met interactieve beelden. Er is gestart met de categorie vlees- en visproducten. 

"Tijdens de eerste meeting met Digital Chef zagen we een aantal 3D levensmiddelen op het scherm, die we op die manier nog nooit eerder hadden gezien. Levensecht en tegelijkertijd verbluffend", zegt Rinus de Rijder, onderwijsmanager bij SVO. “In een tijd dat bijvoorbeeld Leven Lang Leren en blended learning meer dan actueel is, zien we dit pakket lesmaterialen als een pure noodzaak. We zijn ervan overtuigd dat de nieuwe digitale leermiddelen binnen korte tijd de norm worden in food & horeca onderwijs in Nederland en ook internationaal.”

Meesterslager

Digital Chef werkte voor de collectie vleesproducten voor SVO samen met Meesterslager Herman Ter Weele. Hij bereidde alle technische delen van het varken voor voor de beste kwaliteit 3D beelden voor het lesmateriaal. "Ik vond het heel erg interessant om hieraan mee te werken", zegt Herman Ter Weele. "Het is belangrijk om goed vakpersoneel naast de praktijk te blijven opleiden en ik geloof daarbij enorm in de toepassing met digitaal, interactief en 3D."

Digital Chef

Voor de 3D modellen gebruikt Digital Chef is de eigen gebouwde collectie (CGF’s-computer generated food). In de Digital Food Factory combineren ze deze modellen met verpakking en grafisch ontwerp tot 3D animaties. Relaties in de foodindustrie, foodretail en onderwijs kunnen hiermee op een hele efficiënte wijze hun voordeel doen door nieuwe VR-toepassingen binnen ontwikkeling, marketing en opleiding.

SVO food opleiding

SVO is de landelijke opleider voor vakmensen in de foodsector en biedt diverse mbo-opleidingen voor slagerijen, vis- & groentespeciaalzaken, poelierbedrijven, supermarkten en out of home bedrijven zoals restaurants en cafetaria’s. Het opleidingsaanbod sluit aan op de praktijk en de lessen worden gegeven door docenten uit de praktijk.

Dossiers
Lees ook
SVO steekt juist extra tijd in praktijklessen

SVO steekt juist extra tijd in praktijklessen

Waar vmbo-scholen praktijkexamens willen schrappen omdat leerlingen door corona een kennisachterstand hebben,  steekt SVO juist tijd in extra praktijklessen om de kennis van mbo-slagersleerlingen op peil te houden. De examens verlopen volgens planning, zegt onderwijsmanager Rinus de Rijder.SVO is een brede opleider in de foodsector; de Stichting Vakopleiding...

Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

Training ‘Worstmakerij Basis’ start dit najaar weer bij SVO

De training ‘Worstmakerij Basis’ gaat in september en oktober weer van start op de locaties Rijswijk en Zwolle van SVO. Alle facetten van de worstmakerij komen in deze training naar voren die goed toepasbaar zijn in de slagerij. Heb je interesse? Er zijn nog plaatsen beschikbaar.In zestien dagen stappen deelnemers in de wereld van worstmaken. De training...

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Slagersvak in de lift: aantal slagerijstudenten SVO groeit

Veel branches hebben het zwaar in coronatijd, maar er zijn ook sectoren die groeien. Voor het eerst in jaren is het aantal slagerijstudenten bij SVO vakopleiding food, opleider voor vakmensen in de foodsector, fors gestegen. De mbo 2-opleiding Productiemedewerker slagerij start met 35 procent meer studenten. Dat betekent dat slagerijen genoeg vertrouwen...