Storteboom en GPS samen in uitsnijderij

13 augustus 2012 Tom Van der Meer

NIJKERK - Kippenslachterijen Storteboom en GPS hebben elk een belang van 25 procent genomen in kippenuitsnijderij Veenhuizen.

 

NIJKERK - Kippenslachterijen Storteboom en GPS hebben elk een belang van 25 procent genomen in kippenuitsnijderij Veenhuizen. 


Hiermee worden Storteboom uit Kornhorn en GPS uit Nunspeet de belangrijkste leveranciers van borstkappen aan Veenhuizen in Nijkerk.


De huidige aandeelhouders van Veenhuizen, Jan Hummel en Lex Bakker, hebben besloten hun samenwerking binnen de pluimveeverwerkende industrie te beëindigen.


Storteboom en GPS nemen het belang van Hummel over. Bakker behoudt zijn 50 procents belang. Hij blijft ook algemeen directeur en zal de 3 Veenhuizen-locaties aansturen.


GPS was al de belangrijkste leverancier van borstlappen aan Veenhuizen, maar het bedrijf had nog geen eigen uitsnijderij. Met het belang krijgt GPS de verwerking van kippenvlees nu (mede) in eigen handen.


Veenhuizen bestaat onder meer uit Veenhuizen pluimveeverwerking in Nijkerk, Hummel Poultry Products, Hummel Poultry Processing in Staphorst en Veba Poultry Processing in Barneveld. Wekelijks produceert het bedrijf 250 ton vlees.


Lees ook:

Fusie kippenslachterijen van de baan (25 december 2006)


Flandrex neemt twee slachterijen onder de vleugels (26 september 2006)


Al uw vleesnieuws kant-en-klaar op uw bord?

Abonneer u dan op onze GRATIS nieuwsbrief!


Altijd op de hoogte blijven?