Stork vindt bod Marel te laag

attachment-001_food-image-VLS3662I01

NAARDEN - Stork gaat niet in op het bod van aandeelhouder Marel om de divisie Food Systems over te nemen.

NAARDEN - Stork gaat niet in op het bod van aandeelhouder Marel om de divisie Food Systems over te nemen.


Dit Storkonderdeel maakt, evenals het IJslandse Marel, machines voor de vleesverwerkende industrie.


Volgens bestuursvoorzitter Sjoerd Vollebregt heeft Stork het voorstel zorgvuldig bestudeerd. 'Maar het kwam niet overeen met de waarde en het potentieel van Food Systems', meldt evmi.nl


Bod voor heel Stork

Verder is de Britse investeringsmaatschappij Candover van plan een overnamebod uit te brengen op het hele concern van Stork. Dit bod bedraagt 47 euro per aandeel, exclusief dividend, waarmee de totale waarde 1,5 miljard euro bedraagt, stelt het concern.


Candover wil de strategie van Stork handhaven, waarmee het bedrijf verder gaat met de divisies Aerospace, Food Systems en Technical Services.


Overnames

Vollebregt wil zich ook weer kunnen richten op overnames. 'We hebben ruimte om te manoeuvreren. Candover beschikt over voldoende vermogen om de groei van Stork te financieren.'


De raad van commissarissen steunt het bod van Candover. Ook Centaurus en Paulson, die gezamenlijk ongeveer een derde van de aandelen Stork in handen hebben, scharen zich er achter.


Voor het personeel heeft een eventuele overname geen gevolgen, aldus Vollebregt in een toelichting op het voorgenomen bod.


Lees ook:

Marel wil Stork opslokken (25 juni 2007)


Marel verstevigt grip op Stork (19 juni 2007)


Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over Stork

Alle berichten over Marel

Lees ook
‘Met minder personeel meer output genereren’

‘Met minder personeel meer output genereren’

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig? Dit is het laatste deel van deze rondvraag met Thomas Waals van Spako.

Maaltijden van de slager

Maaltijden van de slager

Maaltijden zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van veel slagers. En het aandeel groeit alleen maar. Het is niet alleen zaak om verser en beter te zijn dan de supermarkten, maar ook om je te onderscheiden van andere versspecialisten die maaltijden verkopen. Wat heb je, naast je eigen kwaliteitsvlees, daarvoor nodig?

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Vlees volautomatisch, flexibel en compact verpakken

Maak kennis met de nieuwste telg van MULTIVAC: de compacte en volautomatische traysealer T 305. Deze traysealer is ontwikkeld om aantrekkelijke MAP- en vacuüm skinverpakkingen te produceren in kleine tot middelgrote batches voor de meest uiteenlopende toepassingen.