Stork bijt in stof rond patent kippenkoeling (+ filmpje)

attachment-001_food-image-VLS3173I01

ENSCHEDE - Stork heeft een al jarenlang slepende octrooizaak tegen het Enschedese bedrijf TopKip verloren. Het gaat om het combi chilling procedé.

ENSCHEDE - Stork heeft een al jarenlang slepende octrooizaak tegen het Enschedese bedrijf TopKip verloren. Het gaat om het combi chilling procedé.


Het octrooi van TopKip uit 2004 beslaat een procédé om geslachte kipkuikens twee keer zo snel te laten afkoelen en tegelijkertijd inwendig te reinigen. TopKip heeft zo’n 1,5 miljoen euro gestoken in het systeem.


Stork viel het octrooi eind 2004 aan. Nu heeft het Europees Octrooi Bureau (EOB) in München TopKip gelijk gegeven.


Stork ontkent de octrooizaak te hebben verloren. Een woordvoerder van Stork zegt in het Financieele Dagblad, dat ‘wij op 2 van de 3 punten gelijk kregen’. Stork valt standaard patenten aan om de hardheid ervan te testen. ‘Zo krijg je inzicht in een octrooi.’


Stork kan tot 9 maart de beslissing van het EOB aanvechten.


Bekijk het combi chilling procedé van TopKip (video) 

Launch in external player

(bron: Het Financieele Dagblad) 





















Lees ook: 

Octrooisysteem versimpeld (23 juni 2006)


Nieuwe machine Stork levert meer rendement (8 januari 2006)


Lees ook
Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...

‘We delen kennis met nieuwe markten’

‘We delen kennis met nieuwe markten’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het eerste deel met Antoine de Bie...