Sojasaus speelt rol bij zoutreductie in vlees

13 augustus 2012 Norbert van der Werff

DEN HAAG - Natuurlijk gebrouwen sojasaus kan dienen als zoutvervanger in vleesproducten. Dat blijkt uit onderzoek van de WUR en Kikkoman Europa.

DEN HAAG - Natuurlijk gebrouwen sojasaus kan in dienen als zoutvervanger. Dat blijkt uit onderzoek van de WUR en Kikkoman Europa.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in het Journal of Food Science.

Bij geroerbakt varkensvlees kon 29 procent van het zout worden weggelaten. Het zoutgehalte in saladedressings en soepen kon met respectievelijk de helft en 17 procent worden verminderd zonder de smaakbeleving te veranderen.

Lees ook:

Zout in hamburgers verschilt dag en nacht (30 juli 2009)

'Consument pikt zoutreductie niet' (13 juli 2009)

Broodje kebab is zout- en vetbom (28 januari 2009)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:

Alle berichten over zout

Altijd op de hoogte blijven?