Snackproductie Van Loon ligt stil

attachment-001_food-image-VLS3611I01

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

TILBURG – Het zal nog enige tijd duren voordat de snackfabriek van Van Loon Vlees in Tilburg weer operationeel is. Dat zegt het bedrijf, naar aanleiding van de grote brand die maandagavond in het pand woedde.

De brand verwoestte een magazijn waar niet in gebruik zijnde machines en machine-onderdelen werden opgeslagen. De rest van het bedrijf liep geen directe brandschade op, maar wel veel roet- en waterschade. Alle grondstoffen, vleesproducten, kruiden en verpakkingsmaterialen worden vernietigd.

Oorzaak

Over de oorzaak van de brand is nog geen informatie bekend. De brandweer sprak maandag van mogelijke kortsluiting. De brand ontstond toen een schoonmaakploeg binnen aan het werk was.

Momenteel wordt onderzocht wat de precieze schade aan gebouwen, installaties en machines is. Waar mogelijk worden activiteiten overgeheveld naar andere locaties van Van Loon in Best of Eersel.

Voorraad

Het merendeel van de eindproducten werd bij derden op voorraad gehouden zodat de eerste leveringen door kunnen gaan. Alle klanten zijn ondertussen door Van Loon geïnformeerd over de situatie.

Van Loon houdt zich in Tilburg met name bezig met de productie van halalsnacks.

Lees ook:

Grote brand bij Van Loon (12 juni 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Meer berichten over branden

Lees ook
Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Delmo geeft praktisch advies voor kersverse ondernemer

Bennebroek heeft sinds jaren weer een slagerij. Brian de Beer opende in maart Keurslagerij BeerZ. Een voormalige boekwinkel werd omgebouwd tot een gloednieuwe slagerij. Als nieuwbakken ondernemer kon hij bij de keuze voor machines het advies van Delmo goed gebruiken. “Ik ben heel tevreden over Delmo: niet alleen wat betreft het advies, maar ook de service...

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Ingrijpende makeover pand MULTIVAC voor duurzame toekomst

Klantcontact, productbeleving en modern werken staan centraal bij de metamorfose van het hoofdkantoor van MULTIVAC. “Na de makeover staat er een kantoor dat klaar is voor de toekomst. Een eyecatcher waar we trots op zullen zijn.”

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

‘We blijven snacks (door)ontwikkelen’

Hoe beter je je apparatuur inzet, hoe meer het oplevert. Dat geldt voor snelheid, precisie, hygiëne en al die andere zaken rond vleesverwerking. Het is een kwestie van communicatie tussen de verschillende technische onderdelen en vooral een kwestie van openstaan voor wensen, kansen en (nieuwe) mogelijkheden. Vandaag het tweede deel met Jan Roy van Frio...