Smeva wint de NVKL Koeltrofee 2018

Uitreiking-Koeltrofee

Smeva Vision Mark II bedieningstoonbank heeft de NVKL Koeltrofee gewonnen.De Koeltrofee wordt elke twee jaar uitgereikt als blijk van waardering van de brancheorganisatie NVKL (Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling) voor een gerealiseerde innovatie op het gebied van koudetechniek en/of klimaatbeheersing.

De Smeva Vision Mark II bedieningstoonbank viel in de prijzen, omdat het een uniek hygiënisch en ergonomisch ontwerp heeft in combinatie met betere koelprestatie met een hoge verdampingstemperatuur. De bedientoonbank viel op vanwege het slimme ontwerp. Directeur Charles Smets vindt het een grote eer: ‘Het is echt de beste toonbank ter wereld, het is fantastisch dat we deze erkenning krijgen.’

Laagste energieverbruik

Met een door TÜV gecertificeerde uitdroging van slechts 0,55 procent in 24 uur, heeft de Vision Mark II de laagst gemeten uitdroging van verse producten in een bedieningstoonbank. De verdamper en coldplate werken optimaal, waardoor de toonbank op een zuigdruk van -6°C kan draaien. Samen met de al zeer zuinige coldplate technologie resulteert dit in een extreem laag energieverbruik, het laagste op de markt.

Optimale verdeling

De techniek bestaat uit een ‘statisch’ licht geforceerde koeling, welke via een lamellen warmtewisselaar onder het werkblad aan de bedienzijde met een gekoeld spiraal onder het roestvast stalen etaleer plateau verbonden is. Dit resulteert in een optimale verdeling van de gekoelde lucht over de producten en tot een minimale inmenging van de warmere omgevingslucht.

Verduurzaming koudetechniek

Doordat Smeva met deze toonbank bijdraagt aan de verduurzaming in de koudetechniek, heeft zij op vrijdag 9 februari de prijs in ontvangst mogen nemen tijdens de VSK-beurs in Utrecht.

Vision-Mark-II_1
Lees ook
De groei van slagerij Kaddour

De groei van slagerij Kaddour

Mensen met een grote en kleine portemonnee, moslims en niet-moslims, oude Amsterdammers en yuppen; bij Slagerij Kaddour puur & eerlijk vlees komt de hele wereld over de vloer. Voor de lamsmerguez, een ribe-eye van Wagyurund en de befaamde kipgrillworst.

Slager Klaas van Hoof over de nieuwe vershof in Middelbeers: ‘Heel blij met efficiënte en compacte verkoopruimte’

Slager Klaas van Hoof over de nieuwe vershof in Middelbeers: ‘Heel blij met efficiënte en compacte verkoopruimte’

Een zo efficiënt en compact mogelijke indeling. Dat was de grote wens van slager Klaas van Hoof, eigenaar van Slagerij Traiteur van Hoof, voor de inrichting van Vershof de Beerzen in Middelbeers. “In alle drie onze vestigingen verkopen we ongeveer hetzelfde assortiment.

Viresmo: uniek 24/7 afhaalsysteem - Altijd vers, altijd open

Viresmo: uniek 24/7 afhaalsysteem - Altijd vers, altijd open

Dit slimme versboxsysteem laat klanten hun koelverse (vlees)producten online bestellen en betalen. Ze ontvangen een code die is gekoppeld aan hun persoonlijke vak. En kunnen vervolgens hun bestelling eenvoudig afhalen op het voor hen gewenste tijdstip, zonder de winkel te hoeven binnenstappen.