SLIM-subsidie tot 1 oktober aan te vragen

bijscholen

Ondernemers in het mkb kunnen nog tot en met 30 september SLIM-subsidie aanvragen, om de kennis en vaardigheden van hun werknemers verder te ontwikkelen.

Het is de laatste keer dit jaar dat mkb’ers in aanmerking komen voor een SLIM-subsidie, waarmee ze bijvoorbeeld loopbaan- en ontwikkeladviezen in kunnen zetten, of een opleidings- en ontwikkelplan op kunnen stellen.

In het kader van ‘stilstand is achteruitgang’, iets dat zeker is gebleken in deze corona-tijden, biedt de overheid het mkb de mogelijkheid om te investeren in het bijscholen en ontwikkelen van personeel, zodat hun bedrijven toekomstbestendiger worden.

Geïnteresseerde mkb-bedrijven kunnen de SLIM-subsidie aanvragen via het e-portaal van Uitvoering van Beleid. Voorwaardes zijn dat het aantal werknemers niet boven de 250 ligt en dat de jaaromzet onder de € 50 miljoen ligt. Er kan voor een maximumbedrag van € 24.999,- aan subsidie worden aangevraagd.

Om in aanmerking te komen, moeten mkb-ondernemers een subsidieaanvraag indienen. Een aanvraag bestaat uit een aantal verplichte bijlagen:

  • e-formulier;
  • mkb-verklaring;
  • de-minimisverklaring;
  • activiteitenplan;
  • begroting;
  • schriftelijke machtiging (alleen als de aanvraag wordt ingediend door een intermediair).

Deze documenten zijn hier te vinden.

Dossiers
Meer over
Lees ook
Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Ondernemers kunnen tot 30 juni SLIM-subsidie aanvragen

Werkgevers hebben tot 30 juni de tijd om de SLIM-subsidie aan te vragen. Deze regeling is bestemd voor samenwerkingsverbanden van minimaal twee mkb-ondernemingen. Met deze subsidie kunnen ondernemers de kennis, vaardigheden en beroepshouding van hun werknemers verder ontwikkelen.

SLIM-subsidie helpt een leerrijke werkomgeving te creëren

SLIM-subsidie helpt een leerrijke werkomgeving te creëren

De arbeidsmarkt verandert. We werken meer op afstand en steeds digitaler. Zeker nu. Hierdoor zullen sommige banen veranderen of verdwijnen. Daarom is het belangrijk dat iedereen die werkt zich blijft ontwikkelen. De SLIM-regeling helpt mkb-ondernemers hierbij. Deze subsidie is tot en met 30 september 2020 aan te vragen.Voor mkb-ondernemers kan het soms...

Flanders' Food zoekt projectideeën rond eiwittransitie

Flanders' Food zoekt projectideeën rond eiwittransitie

Flanders' Food is op zoek naar projectideeën in het kader van de eiwittransitie, die kunnen resulteren in relevante kennisopbouw, ontwikkelingen en concrete toepassingen.De voorspellingen tonen aan dat de wereldbevolking toeneemt. In 2050 zullen we met bijna 10 miljard op onze aardbol rondlopen. Aangezien al deze monden gevoed moeten worden, zal de...