Slim barbecuen spaart milieu

23 juli 2009 Lucien Joppen

UTRECHT - Slim grillen op de barbecue voorkomt onnodige uitstoot van CO2, zo blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal.

UTRECHT - Slim grillen op de barbecue voorkomt onnodige uitstoot van CO2, zo blijkt uit onderzoek van Milieu Centraal.


Door te letten op de grootte van de barbecue, het brandstofgebruik en keuze van de voeding kan een consument de CO2-uitstoot verlagen.


De kans dat de Nederlander deze zomer barbecuet is groot. Zo'n 95 procent barbecuet wel eens met familie of vrienden, 40 procent zelfs zes keer of vaker per jaar, zo blijkt uit onderzoek.


Veel mensen barbecuen vooral in kleine familiekring, maar gebruiken daarvoor toch een grote barbecue. Een kleine of gewone maat barbecue volstaat en verbruikt zo minder brandstof. Voor een feestje kan dan een barbecue worden gehuurd, bijvoorbeeld bij de slager.


Lees ook:

Barbecueërs naar brandwondencentra (10 juli 2009)


Bekijk ons nieuwsoverzicht voor:

Alle artikelen over barbecuen

Altijd op de hoogte blijven?