Slechte week voor Tyson en Smithfield

attachment-001_food-image-VLS5571I01

NEW YORK – Amerikaanse vleesbedrijven hebben een slechte beursweek achter de rug. Tyson Foods verloor 5,92 procent en Smithfield Foods 6,88 procent.

NEW YORK – Amerikaanse vleesbedrijven hebben een slechte beursweek achter de rug. Tyson Foods verloor 5,92 procent en Smithfield Foods 6,88 procent.


Tyson reageerde deels op de slechte kwartaalresultaten die Smithfield presenteerde. Het bedrijf uit Virginia schreef 13,6 miljoen euro af door gestegen grondstofprijzen, en maakte daardoor een fors verlies.

Nieuws uit Rusland verergerde de misère. Landbouwminister Gordejev verklaarde de importquota te willen verlagen. Geschat wordt dat Rusland acht tot negen procent van de Amerikaanse varkensexport voor haar rekening neemt.

Voor kippenvlees is dit mogelijk meer dan dertig procent. Pilgrim’s Pride, dat vooral kippenvlees produceert, verloor dan ook 15 procent.

Lees ook:

Rusland wil vleesimport stoppen na kritiek op Georgië (28 augustus 2008)

Tyson lijdt onder prijs diervoeder (30 juli 2008)

Financiële baas Tyson vertrekt (16 mei 2008)

Fusie Groupe Smithfield en Campofrío (26 juni 2008)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over Tyson

Alle berichten over Smithfield

Lees ook
Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

Tijdelijke importmaatregelen China grotendeels ingetrokken

De tijdelijke importmaatregelen die China eind juni stelde voor varkensvlees zijn inmiddels grotendeels ingetrokken. Dat laat Richard van der Kruijk, algemeen secretaris van de Centrale Organisatie voor de Vleessector (COV), desgevraagd aan Vleesmagazine weten.‘Inmiddels zijn de maatregelen op twee Nederlandse productielocaties na weer ingetrokken....

Meer Amerikaans rundvlees naar Europa

Meer Amerikaans rundvlees naar Europa

De Verenigde Staten mogen de komende jaren geleidelijk meer hormoonvrij rundvlees naar de Europese Unie exporteren. Beide grootmachten hebben hier een akkoord over gesloten. De deal staat in principe los van de onderhandelingen over verlaging van heffingen op industriële goederen.Op de invoer wereldwijd van hormoonvrij rundvlees in de EU geldt een jaarlijks...

NVWA: Ondernemers meld je aan bij administratieve systemen vanwege Brexit

NVWA: Ondernemers meld je aan bij administratieve systemen vanwege Brexit

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) roept ondernemers die goederen leveren aan klanten in het Verenigd Koninkrijk of die goederen ontvangen uit het Verenigd Koninkrijk, op om zich op tijd aan te melden bij de digitale systemen die nodig zijn voor het aanvragen en verwerken van import- en exportkeuringen en -certificaten. Het aanmelden...