Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober

Slavakto 2022_4 en 5 oktober

Najaar 2022 vindt de slagersvakbeurs Slavakto weer plaats. Op 4 en 5 oktober opent de Werkspoorkathedraal in Utrecht de deuren voor twee dagen lang inspiratie, innovatie en ontmoeting. Deze editie heeft als thema: ‘De wereld aan je voeten’.

De Slavakto biedt inspiratie voor iedereen die in de slagersbranche werkt. Twee dagen presenteren de exposanten zich op de beursvloer. Daarnaast geven toonaangevende slagers masterclasses en zijn er presentaties van sprekers uit binnen- en buitenland.

Nieuwe datum

In eerste instantie stond de Slavakto gepland voor 3 en 4 oktober. Maar op 3 oktober vindt de Visbeurs van Spakenburg plaats. Veel exposanten staan zowel op de Slavakto en de Visbeurs. Daarom heeft de organisatie besloten om de Slavakto 2022 een dag te verschuiven. “Om zo onze exposanten de gelegenheid te geven zich op beide beurzen te presenteren.”

Vakwedstrijden

Ook deze editie vormen de vakwedstrijden weer een belangrijk onderdeel van de Slavakto. Dit jaar voegt de organisatie nieuwe rubrieken toe. Inschrijving voor de vakwedstrijden is later dit jaar mogelijk.

Slavakto

De Slavakto, de Slagers Vak Tentoonstelling, is een driejaarlijkse vakbeurs voor de slager en de vleesprofessional. De vorige editie vond plaats op 5 en 6 november 2018. Toen bezochten zo'n 5000 bezoekers de uitgebreide beursvloer waar exposanten hun nieuwste producten en vindingen toonden. Daarnaast waren er verschillende wedstrijden, waaronder de slagersvakwedstrijden, de prijsuitreiking van de Lekkerste Bal Gehakt en het Perfecte Pekelvlees.

 

Dossiers
Lees ook
MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

‘Hedendaagse consument vraagt enorme variëteit aan hoogwaardige producten’

In april 2022 nam Marel Sleegers Technique over en verwelkomde daarmee de Nederlandse leverancier van oplossingen voor onder meer interleaving, stacking, loading en slicing in de Marel-familie.

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Slagers worstelen met hoge energieprijzen

Het zal niemand zijn ontgaan. Veel slagers worstelen met de hoge energieprijzen. Er zijn slagers bij wie de energierekening vijf keer hoger is dan voorheen en meer dan de helft van de slagers teert op het eigen vermogen, bleek uit een peiling van Koninklijke Nederlandse Slagers.