Slagers kunnen zich inschrijven voor de vakwedstrijden van Slavakto 2022

Vakwedstrijden Slavakto 2020_foto Vlees+ 5-2018

Foto: Vleesmagazine

Op 4 en 5 oktober komt de slagersbranche weer samen voor de Slavakto. De vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van deze slagersvakbeurs. Slagers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de editie van 2023.

De keuringen voor de wedstrijden staan gepland voor 30 september en 1 oktober bij SVO vakopleiding food in Houten. Wedstrijdleider John Bakker geeft leiding aan de vakjury waarin onder andere keurmeesters van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht zitten.

Vernieuwingen

“Tijdens deze editie zijn er een aantal vernieuwingen”, meldt Slavakto. “Allereerst is de normering verhoogd. Daarnaast zijn er twee nieuwe rubrieken rubriek toegevoegd: vegetarische/ hybride producten en show-schotel. Inzendingen in deze laatste rubriek mogen op maandag 3 oktober hun show-schotel persoonlijk naar de Werkspoorkathedraal brengen voor de keuring.”

Vakwedstrijd

Slagers kunnen zich online inschrijven voor de verschillende rubrieken, waaronder worst en vleeswaren, traiteurproducten, en vegetarische en hybride producten. Online staat ook alle informatie over de verschillende rubrieken, het wedstrijdreglement en andere informatie.

Slavakto

Slagersvakbeurs Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Inspiratie, innovatie en ontmoeting staan centraal. De beursvloer is gevuld met slagerijleveranciers, proeverijen en demonstraties. Daarnaast is er een programma van workshops, lezingen en presentaties.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Gratis toegang tot Slavakto 2022

Gratis toegang tot Slavakto 2022

De branche kent op dit moment veel uitdagingen. Personeelstekort, een hoge energierekening en nog veel meer. Om die reden heeft Slavakto besloten om iedereen die werkt in de slagersbranche gratis toegang te geven tot dit inspiratie-event.

Beter goed gejat...

Beter goed gejat...

Het belang van een goed recept kennen we allemaal. Zo ook mijn grootvader Ed Nozeman, 100 jaar geleden al. Ik heb een oud receptenboekje van hem geërfd, waarin hij met potlood zijn waardevolste recepten heeft opgeschreven.

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

MKB-Nederland, ministerie van SZW en KNS starten platform Loondoorbetaling bij ziekte

De detailhandel kampt met aanhoudend hoog ziekteverzuim. Dit in combinatie met de krappe arbeidsmarkt maakt preventie en verzuimbeleid belangrijker dan ooit.