Slagers kunnen zich inschrijven voor de vakwedstrijden van Slavakto 2022

Vakwedstrijden Slavakto 2020_foto Vlees+ 5-2018

Foto: Vleesmagazine

Op 4 en 5 oktober komt de slagersbranche weer samen voor de Slavakto. De vakwedstrijden zijn een belangrijk onderdeel van deze slagersvakbeurs. Slagers kunnen zich nog steeds inschrijven voor de editie van 2023.

De keuringen voor de wedstrijden staan gepland voor 30 september en 1 oktober bij SVO vakopleiding food in Houten. Wedstrijdleider John Bakker geeft leiding aan de vakjury waarin onder andere keurmeesters van Stichting Expertisecentrum Slagersambacht zitten.

Vernieuwingen

“Tijdens deze editie zijn er een aantal vernieuwingen”, meldt Slavakto. “Allereerst is de normering verhoogd. Daarnaast zijn er twee nieuwe rubrieken rubriek toegevoegd: vegetarische/ hybride producten en show-schotel. Inzendingen in deze laatste rubriek mogen op maandag 3 oktober hun show-schotel persoonlijk naar de Werkspoorkathedraal brengen voor de keuring.”

Vakwedstrijd

Slagers kunnen zich online inschrijven voor de verschillende rubrieken, waaronder worst en vleeswaren, traiteurproducten, en vegetarische en hybride producten. Online staat ook alle informatie over de verschillende rubrieken, het wedstrijdreglement en andere informatie.

Slavakto

Slagersvakbeurs Slavakto vindt plaats op 4 en 5 oktober in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Inspiratie, innovatie en ontmoeting staan centraal. De beursvloer is gevuld met slagerijleveranciers, proeverijen en demonstraties. Daarnaast is er een programma van workshops, lezingen en presentaties.

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

'Kan het niet linksom dan maar rechtsom'

Slager, zweminstructrice, sluiswachter, vliegenier en bestuurslid van de Confrérie des Chevaliers Grand Bailliage. Allemaal beroepen die van toepassing zijn op de inmiddels 75-jarige Paula van Rijn. Op haar 71e voegde ze daar schrijfster aan toe. Afgelopen zaterdag 18 maart presenteerde ze in Nieuwegein haar tweede verhalenbundel ‘Gegeven tijd’.

Vlees in de media | Week 11-2023

Vlees in de media | Week 11-2023

De vleestaks komt weer om de hoek kijken, slachten is het minst leuke van veehouden en een voormalig vegetariër opent een slagerij. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Mkb-ondernemers kunnen vanaf 21 maart TEK aanvragen

Op 21 maart vanaf 9:00 uur opent de regeling Tegemoetkoming Energiekosten energie-intensief mkb (TEK). Tot en met 2 oktober kunnen mkb-ondernemers deze subsidie aanvragen.