Slagers Aarnoutse, Baas en Blakenburg genomineerd voor Spare Ribs Trophy 2008
RIJSWIJK - Slagerij Aarnoutse uit Gennep, Keurslager Rien Baas uit Leerdam (foto) en Keurslagerij John Blakenburg uit Kerkdriel dingen mee naar de Sparre Ribs Trophy 2008.
RIJSWIJK - Slagerij Aarnoutse uit Gennep, Keurslager Rien Baas uit Leerdam (foto) en Keurslagerij John Blakenburg uit Kerkdriel dingen mee naar de Sparre Ribs Trophy 2008.
Tijdens de spannende finalekeuring van donderdag 29 mei zijn de genomineerden bekend geworden. De Spare Ribs Trophy 2008 wordt op 12 juni uitgereikt door Leontien van Moorsel, veelvoudig Nederlands, Europees, Wereld- en Olympisch kampioen wielrennen.
Progressie
Volgens juryvoorzitter Piet van den Berg (Nice to Meat) vertoonden de ingezonden spareribs kleine verschillen. Over het algemeen goed verzorgd, prima van smaak en aantrekkelijk in uitvoering. Evenals vorig jaar werden bij de tien finalisten vooraf onaangekondigde proefaankopen gedaan. De vakjury stelde vast dat een aantal aankopen grote verschillen vertoonden – soms tot 100 procent – met de ingezonden spareribs. Jurylid Rien Bezooijen vond sommige aankopen niet herkenbaar in relatie tot de inzendingen. De jury, verder aangevuld met Bert de Jonge van SVO, constateerde dat er progressie was in de resultaten ten opzichte van de tweede ronde. 'Het juryrapport van de vorige ronde is goed ter harte genomen waardoor er een stijgende lijn waar te nemen is in de verrichtingen van de tien finalisten', aldus Piet van den Berg.
Op donderdag 12 juni vindt aan boord van Raderstoomboot De Majesteit tijdens een vaartocht op de Nieuwe Maas de feestelijke bekendmaking plaats van de winnaar van de Spare Ribs Trophy 2008. De genodigden krijgen hierbij de spareribs te proeven van de drie genomineerden voor de eindoverwinning.
Altijd op de hoogte blijven?
Meer over
Lees ook
‘Blij dat ik geen meubel-maker ben geworden’
Chris Caspers (18) twijfelde op de middelbare school tussen meubelmaker of slager worden. Het werd het laatste en daar kreeg hij geen spijt van. Hij rondde vorig jaar de SVO-opleiding Productiemedewerker slagerij af én won goud met zijn tuttifrutti rollade tijdens de Slavakto.
‘Trots dat mijn winnende worst zo goed verkoopt’
Niels Visschedijk (22) wist al jong dat hij slager wilde worden. Hij rondde de opleidingen van SVO af, werkte bij verschillende slagerijen en is nu terug bij de slagerij van zijn ouders, Slagerij Jan Visschedijk. Onlangs won hij de Ad Bergwerffprijs voor zijn unieke Hy-dro-worst.
‘Klanten enthousiast over sportmaaltijden slagerij’
Dat Devin Bouma (20) slager zou worden, zat er altijd al in. Zijn ouders zijn eigenaar van Slagerij Bouma in Steenwijkerwold. Devin is erg sportief en ontwikkelde voor de slagerij met succes negen verschillende sportmaaltijden. “Maaltijden hebben de toekomst.”