Slagerij Swolfs aan kop om Spare Ribs Trophy 2015

Spare%20Ribs%20keuring%202015%20-%20nieuwsbericht

Slagerij Swolfs gaat na de eerste keuring aan kop in de strijd om de Spare Ribs Trophy 2015. Het bedrijf van Hein Swolfs in Goirle wordt gevolgd door achtereenvolgens Slagerij Buth van Krijn Buth in Ooltgensplaat en Slagerij P.J. van den Broek van Peter-Jan van den Broek in Den Haag. Daarnaast maken nog zeven slagers kans de vakwedstrijd te winnen.

Op donderdag 23 april had de eerste keuring van de Spare Ribs Trophy 2015 plaats. Met bijna tachtig inzendingen voor de jaarlijkse vakwedstrijd van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) was het voor de jury zowel letterlijk als figuurlijk een grote kluif. De spareribs werden beoordeeld op verschillende onderdelen: aanzien (inwendig en uitwendig), kleur, ontdaan van vlies en uiteraard marinade, geur en smaak. Met deze keuring plaatsten tien finalisten zich voor de finalekeuring op 4 juni. De prijsuitreiking is op het KNS Inspiratiecongres op 22 juni in theater Orpheus in Apeldoorn.

Tien kandidaten

De top 3 wordt gevormd door Slagerij Swols, Slagerij Buth en Slagerij P.J. van den Broek. De overige zeven kandidaten zijn (in willekeurige volgorde):

  • Slagerij S. van Schaik, Simon van Schaik (Leiden)
  • Keurslagerij H. van der Burg, H. van der Burg (Geldermalsen)
  • Keurslager Horst, Marco Jurriëns (Epe)
  • Gildeslager De Rooij, Wim de Rooij (Berkel en Rodenrijs)
  • Scharrelslagerij 't Oude Ambacht, John Warrington (Den Haag)
  • Partyservice en Slagerij Verkoeijen, John Verkoeijen (Leunen)
  • Keurslagerij S. van Baaren, S. van Baaren (Scherpenzeel)

Ervaring uit eerdere jaren leert dat er nog van alles kan gebeuren in de finalekeuring.

Jury

De jury bestaat uit culinair journalist Marcus Polman, winnaar van de Spare Ribs Trophy in 2014 William Hermanussen en SVO-docent Rinus de Rijder. Juryvoorzitter Marcus Polman schreef boeken als ‘De perfecte steak’ en ‘Het perfecte varken’ en is momenteel te zien in het programma Masterchef op SBS6. In dit programma gaan amateurkoks de strijd aan om de titel Masterchef Holland 2015 te bemachtigen. Marcus Polman vormt hier samen met Robert Kranenborg en Michiel van der Eerde de jury. De juryvoorzitter zei over de ingezonden spareribs: 'Goede spareribs zijn een waar genot. Een lust voor het oog waar ik heel blij van word. Het niveau van de keuring was hoog maar uiteenlopend. Van zoete honingachtige marinades tot verse kruiden en echte grillsmaken. De tien finalisten vielen op door hun onderscheidende producten, sappige karakters en uitgebalanceerde smaken.'

 
Lees ook
Nieuwe voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers

Nieuwe voorzitter Koninklijke Nederlandse Slagers

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft een nieuwe voorzitter. Koos van Essen volgt Ad Bergwerff op. Dat maakt de brancheorganisatie bekend na de Algemene Ledenvergadering op maandag 16 juni.

Kansen voor de toekomst van de slagerij

Kansen voor de toekomst van de slagerij

De vraag naar meer (online) gemak is dé trend van dit moment. Daarin liggen kansen voor de slager. Meer consumentgericht denken is daarbij een must. Het opleiden van een nieuwe generatie ondernemers is de grootste uitdaging met het oog op de toekomst, vinden vertegenwoordigers uit de branche.

Finalisten Spareribs Trophy 2021

Finalisten Spareribs Trophy 2021

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2021 zijn bekend. "Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.