Slager Theo Beerens aan kop in Spare Ribs Trophy 2008

attachment-001_food-image-VLS10615I01

RIJSWIJK - In Rijswijk heeft donderdag 24 april de eerste keuring plaatsgevonden in de wedstrijd om de Spare Ribs Trophy 2008. Slager Theo Beerens gaat aan kop.

RIJSWIJK - In Rijswijk heeft donderdag 24 april de eerste keuring plaatsgevonden in de wedstrijd om de Spare Ribs Trophy 2008. Slager Theo Beerens gaat aan kop.

Ruim tachtig inzendingen werden beoordeeld door de vakjury bestaande uit voorzitter Piet van den Berg (Nice to Meat), slager Rien Bezooijen en SVO-docent Bert de Jonge. De jury is van mening dat de ingezonden spareribs over het algemeen een verzorgde indruk maakten. In tegenstelling tot de editie van 2007 waren er verschillende  spareribs waarbij het borstvlies niet was verwijderd. Dit is opvallend omdat de afgelopen jaren een sterke verbetering merkbaar was, staat te lezen op de website van de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS). Volgens de jury kan dit te maken hebben met een aantal debuterende inzenders. Sommige inzendingen hadden een overdosering aan marinade waardoor de vleessmaak in mindere mate aanwezig was.

De Top-10 bestaat uit 13 bedrijven waarvan de vierde, vijfde en zesde plaats worden gedeeld. De inzendingen van Keurslagerij René van Schaik zijn separaat afkomstig van ieder filiaal dat zelfstandig meedoet aan de wedstrijd.

1e ronde Spare Ribs Trophy

Nummer   Slagerij                                               Plaats                           Punten

1              Slagerij Beerens                                 Eindhoven                      9,4348

2              Speciaalslager René van Schaik          Rotterdam                      9,3478

3              Speciaalslager René van Schaik          Ridderkerk                      9,3043

4              Slagerij van Wijk                                 Niekerk                          9,2609

                Keurslagerij Hermanussen                  Overasselt                       9,2609

5              Keurslagerij Konermann                      Gouda                             9,2174

                Slagerij Verweij                                  Harmelen                         9,2174

6              Keurslager van Beuken                        Meijel                              9,1739

                Slagerij Rijpema                                 Gytsjerk                           9,1739

                Grillspecialist Cooijmans Keurslager    Eindhoven                         9,1739

                Speciaalslager René van Schaik          Nieuwerkerk a/d IJssel       9,1739

                Slagerij Zumbrink                               Cothen                              9,1739

                Keurslager Stekelenburg                     IJsselstein                         9,1739

De volgende keuring vindt plaats op donderdag 8 mei. Na twee voorrondes plaatsen de beste tien deelnemers zich voor de finale op 29 mei. De feestelijke uitreiking van de Spare Ribs Trophy 2008 vindt plaats op 12 juni in Rotterdam.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Hoe kijken slagers naar de Week zonder Vlees?

Hoe kijken slagers naar de Week zonder Vlees?

Binnenkort start de zesde editie van de Week zonder Vlees. Van 6 tot en met 12 maart moedigt deze campagne consumenten aan om deze week minder vlees te eten. Wat betekent dit voor de slager? Brancheorganisatie Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) vroeg het vorig jaar aan een aantal leden.

Keurslager Braamskamp wint voor de derde keer de Grote Grillworsttest

Keurslager Braamskamp wint voor de derde keer de Grote Grillworsttest

Keurslager Braamskamp won 15 februari de Grote Grillworsttest. “Het is ons voor de derde keer gelukt!”, aldus een blije slager Han Braamskamp, die in 2021 en 2018 ook al de beste grillworst maakte.

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

RIVM: Nederlander eet meer plantaardig en minder rood en bewerkt vlees

Nederlanders eten gezonder, meldt het RIVM. Volgens de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) eten Nederlanders meer plantaardige producten als groente en fruit, ongezouten noten en peulvruchten en minder rood en bewerkt vlees.