Slager Michel Welling ontvangt eretitel

Welling3

Michel Welling, eigenaar van De Scharrelslager Michel Welling, heeft als eerste Nederlander ooit examen gedaan bij de beroemde Escuela International de Cortadores de Jamon in Madrid. De slager mag zich nu officieel Maestro Cortador de Jamon Professional noemen, een eretitel.

De examenonderdelen tijdens deze tweedaagse beproeving bestonden uit het snijden, presenteren, algemene kennis over Welling1-225x300 rijpheid en soorten ham en het omgaan met de materialen benodigd voor het professioneel snijden. Welling vertelt: ‘Sinds 2017 ben ik mij gaan verdiepen in het met de hand snijden van Spaanse gedroogde hammen met been en in 2018 heb ik in Antwerpen mijn Bachelor Cortador de Jamones & Paletta gehaald bij The Cortador Academy, de hoogst aangeschreven internationaal erkende school voor het stijlvol en professioneel met de hand snijden van ham.’

Na het behalen van zijn bachelor is Welling veel gaan oefenen in de slagerij. Dit bleef in Spanje niet onopgemerkt en resulteerde in een uitnodiging om deel te nemen aan het examen in Madrid.

De beste hammen

De Iberico Belotta hammen zijn volgens hem de beste hammen ter wereld. Deze varkens onderscheiden zich door hun smaak, Welling2-300x87 vetgehalte en smaak. Door het eten van eikeltjes (belotta’s) krijgt het vlees zijn kenmerkende en onderscheidende smaak. Op kamertemperatuur geserveerd zijn deze hammen een ware delicatesse. De Spaanse rauwe hammen en andere Spaanse specialiteiten kunnen vanaf 1 oktober besteld worden via zijn webwinkel.

[intermezzo: 1]
Dossiers
Lees ook
Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten sluit zich aan bij online platform

Pas Specialiteiten heeft zich aangesloten bij NextDeli, een e-commerce platform voor versspecialisten. Verspecialisten kunnen hier de vleeswarenspecialiteiten van Pas online bestellen.

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

Finalisten Lekkerste Bal Gehakt 2021 bekend

De finalisten van de vakwedstrijd Lekkerste Bal Gehakt van dit jaar zijn bekend: tien slagers mogen strijden voor de titel. Koninklijke Nederlandse Slagers organiseert elk jaar de vakwedstrijd De Lekkerste Bal Gehakt. Meer dan 80 slagers zonden hun gehaktballen in en het is nu aan de jury om de lekkerste bal gehakt van dit jaar te kiezen. Dat gebeurt...

Slagersbranche is vier nieuwe meesters rijker

Slagersbranche is vier nieuwe meesters rijker

De slagersbranche heeft er vier nieuwe meesters bij. Maandagavond 6 september maakte Ad Bergwerff, voorzitter Commissie Meesterproef, bekend dat Peter Tresonie, Johan Augustinus en Peter van der Geest zich branche erkende meesterslager mogen noemen. Saskia Rikkerink mag zich branche erkende meesterverkoper noemen.