Slager Harink zoekt opvolging

10 februari 2016

Gerard Harink uit Hengelo heeft zijn slagerij te koop staan. Aan Tubantia vertelt Harink dat hij met twee overnamekandidaten in gesprek is, maar geen haast heeft om zijn zaak te verkopen.

Gerard Harink (65 jaar) uit Hengelo heeft al vierenveertig jaar een eigen zaak. Hij begon met een zaak in Enschede. Na een aantal jaar kwam daar de zaak in Hengelo bij aan de Woltersweg. Vier jaar lang was hij eigenaar van twee slagerijen. ‘Ik sloot Enschede toen, omdat de buurt ontvolkte’, vertelt hij aan de Tubantia.

Harink zoekt een opvolger met dezelfde passie voor het vak als hijzelf. ‘Ik heb de tijd, dat de klanten niet denken dat ik morgen weg ben’, zegt hij. ‘Het kan een half jaar duren voordat de zaak overgaat naar een ander, maar het kan net zo goed twee jaar duren. De zaak staat te koop. Maar ik wil ook wel verhuren. Die twee kandidaten waar ik mee praat zijn aan het nadenken. Het gaat om de winkel, de inventaris, de goodwill, het totaal. Ik zou het liefst zien dat alles blijft zoals het is, met een werkplek voor de drie mensen personeel, onder wie mijn beide dochters.’

Altijd op de hoogte blijven?