Slachterij sjoemelt met slachtafval

13 augustus 2012 Caroline Plas van der

KERKRADE – Slachterij Porkland in Melderslo en de eigen veehouderij in St. Philipsland (Zeeland) worden ervan verdacht slachtafval te hebben verwerkt tot levensmiddelen.

KERKRADE – Slachterij Porkland in Melderslo en de eigen veehouderij in St. Philipsland (Zeeland) worden ervan verdacht slachtafval te hebben verwerkt tot levensmiddelen. 


De Algemene Inspectiedienst deed woensdagochtend een inval bij de slachterij en bij de veehouder. Daarbij werd de AID bijgestaan door het ministerie van LNV, de politie en de VWA.


Onderzoek

De actie volgde na een strafrechtelijk onderzoek naar het onttrekken van slachtafval aan de destructie. Bij de actie is directeur Wim van Alphen aangehouden. Uit verder onderzoek moet blijken of de producten in de voedselketen terecht zijn gekomen en of dit een risico voor de volksgezondheid heeft opgeleverd.

Erkenning

Naast het strafrechtelijk onderzoek treft de VWA de nodige maatregelen. De VWA heeft inmiddels de erkenning van de bewuste slachterij geschorst.

De AID wilde tegen Meatandmeal.nl niet zeggen om welke slachterij het ging. Eigen onderzoek wees uit dat het om Porkland ging.

Lees ook:

Inspectiedienst vindt illegale slachthuizen (19 februari 2007)

Kijk in ons nieuwsarchief voor:

Alle berichten over de AID

Alle berichten over de VWA

Alle berichten over voedselschandalen

Alle berichten over slachtafval

Download:

Jaarverslag AID

Kijk op onze pagina Downloads voor meer interessante rapporten en onderzoeken


Altijd op de hoogte blijven?