Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

exper

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari een seminar; Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman? Actuele vragen die tijdens dit seminar van het Expertisecentrum aan bod komen en nog veel meer. Een dialoog tussen vakmensen met een oprechte belangstelling in hun vak en product. Er wordt dieper ingegaan op de problemen rond vlees, over de ontwikkelingen in de vegetarische markt en op de technische mogelijkheden van het combineren van vlees- en plantaardige grondstoffen. Een vernieuwende kijk op productverbeteringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Niet zonder vlees, maar juist mét vlees.

Demonstraties

Na een boeiende en interactieve presentatie rond dit thema door Jos Hugense (CEO van Meatless) zal Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) een praktijkdemonstratie verzorgen waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Denk hierbij aan producten als gehaktballen, hamburgers en worstsoorten. Maar er is veel meer mogelijk met deze producten. Laat u zich hierin verrassen met overheerlijke gerechten die worden bereid en gepresenteerd in het buffet waarmee we dit seminar afsluiten.

Programma

 • 13.30 uur Inloop en koffie
 • 14.00 uur Introductie

14.10 uur Hybride Vleesproducten door Jos Hugense met daarin de volgende thema’s.

 • Vlees, de stand van zaken
 • Duurzaamheid en vlees, hoe zit dat nu?
 • Vlees en gezondheid, de zin en onzin van elkaar scheiden.
 • Vlees en plant combineren, wat is er allemaal mogelijk?
 • 16.00 uur Pauze
 • 16.30 uur Praktijkdemonstratie ‘vlees en plantaardig’ door Ton Klos
 • 18.30 uur Afsluiting met vragen en eventuele conclusies door Jos Hugense, Ton Klos, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar (Expertisecentrum)
 • 19.00 uur Buffet door onze chef en de studenten van SVO
 • ca 21.00 uur Afsluiting van de dag

Kosten van het seminar zijn €100. Opgeven kan via deze link.

[intermezzo:1]
Dossiers
Lees ook
‘Geen concessies aan smaak; consument wil lekker eten’

‘Geen concessies aan smaak; consument wil lekker eten’

Vegetariërs, flexitariërs en veganisten vormen een groeiende groep klanten. Er is voor elk wat wils; steeds lekkerder en gevarieerder. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Mark van Noorloos van Schouten Europe.

Workshop hybride producten

Workshop hybride producten

Slagers kunnen op 19 mei een workshop 'hybride producten maken' volgen bij SVO in Rijswijk. In de workshop gebruiken de deelnemers de plantaardige gel ontwikkeld binnen het project Plant4Texture.

‘De overstap naar vegan is een succes’

‘De overstap naar vegan is een succes’

Vegetariërs, flexitariërs en veganisten vormen een groeiende groep klanten. Er is voor elk wat wils; steeds lekkerder en gevarieerder. Vandaag het derde deel van deze rondvraag met Mehmet Erol van Helin’s Vegan Döner.