Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari een seminar; Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman? Actuele vragen die tijdens dit seminar van het Expertisecentrum aan bod komen en nog veel meer. Een dialoog tussen vakmensen met een oprechte belangstelling in hun vak en product. Er wordt dieper ingegaan op de problemen rond vlees, over de ontwikkelingen in de vegetarische markt en op de technische mogelijkheden van het combineren van vlees- en plantaardige grondstoffen. Een vernieuwende kijk op productverbeteringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Niet zonder vlees, maar juist mét vlees.

Demonstraties

Na een boeiende en interactieve presentatie rond dit thema door Jos Hugense (CEO van Meatless) zal Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) een praktijkdemonstratie verzorgen waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Denk hierbij aan producten als gehaktballen, hamburgers en worstsoorten. Maar er is veel meer mogelijk met deze producten. Laat u zich hierin verrassen met overheerlijke gerechten die worden bereid en gepresenteerd in het buffet waarmee we dit seminar afsluiten.

Programma

 • 13.30 uur Inloop en koffie
 • 14.00 uur Introductie

14.10 uur Hybride Vleesproducten door Jos Hugense met daarin de volgende thema’s.

 • Vlees, de stand van zaken
 • Duurzaamheid en vlees, hoe zit dat nu?
 • Vlees en gezondheid, de zin en onzin van elkaar scheiden.
 • Vlees en plant combineren, wat is er allemaal mogelijk?
 • 16.00 uur Pauze
 • 16.30 uur Praktijkdemonstratie ‘vlees en plantaardig’ door Ton Klos
 • 18.30 uur Afsluiting met vragen en eventuele conclusies door Jos Hugense, Ton Klos, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar (Expertisecentrum)
 • 19.00 uur Buffet door onze chef en de studenten van SVO
 • ca 21.00 uur Afsluiting van de dag

Kosten van het seminar zijn €100. Opgeven kan via deze link.

[intermezzo:1]

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman

Nog geen groen licht voor overname Imperial en Stegeman

Oktober 2021 kondigde What’s Cooking?, destijds nog Ter Beke, aan Imperial en Stegeman over te willen nemen. Nu, maart 2023, wacht het bedrijf nog altijd op goedkeuring van de Nederlandse en Belgische mededingingsautoriteiten.

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom introduceert tijdelijk keurmerk ‘Beter Laten Leven’

Mark Kulsdom, oprichter Dutch Weed Burger, vindt dat er minder of helemaal geen dieren geslacht moeten worden. Daarom introduceert hij tijdens de Nationale Week zonder Vlees het tijdelijke keurmerk ‘Beter Laten Leven’ en schreef hij een brandbrief aan de politiek.

Eten wat de aarde schaft

Eten wat de aarde schaft

Over aansluiting op de actualiteit heeft Imke de Boer met ‘Past het dier nog op ons bord?’ niet te klagen. De stikstofcrisis en de voorgestelde oplossingen houden de gemoederen volop bezig. En laat dit nu een vitaal onderdeel zijn van dit boek.