Seminar Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

exper

Stichting Expertisecentrum Slagersambacht organiseert op 4 februari een seminar; Plantaardig en vlees, scheiden of combineren?

In het maatschappelijk krachtenveld neemt de discussie over vlees als voedingsmiddel toe. Is dat terecht of niet? Hoe moet de sector daarop reageren? Wat kan de slager/ondernemer hiermee doen als vakman? Actuele vragen die tijdens dit seminar van het Expertisecentrum aan bod komen en nog veel meer. Een dialoog tussen vakmensen met een oprechte belangstelling in hun vak en product. Er wordt dieper ingegaan op de problemen rond vlees, over de ontwikkelingen in de vegetarische markt en op de technische mogelijkheden van het combineren van vlees- en plantaardige grondstoffen. Een vernieuwende kijk op productverbeteringen op het gebied van gezondheid en duurzaamheid. Niet zonder vlees, maar juist mét vlees.

Demonstraties

Na een boeiende en interactieve presentatie rond dit thema door Jos Hugense (CEO van Meatless) zal Ton Klos (technical accountmanager van Meatless) een praktijkdemonstratie verzorgen waarin de productie van een aantal producten centraal staat. Denk hierbij aan producten als gehaktballen, hamburgers en worstsoorten. Maar er is veel meer mogelijk met deze producten. Laat u zich hierin verrassen met overheerlijke gerechten die worden bereid en gepresenteerd in het buffet waarmee we dit seminar afsluiten.

Programma

 • 13.30 uur Inloop en koffie
 • 14.00 uur Introductie

14.10 uur Hybride Vleesproducten door Jos Hugense met daarin de volgende thema’s.

 • Vlees, de stand van zaken
 • Duurzaamheid en vlees, hoe zit dat nu?
 • Vlees en gezondheid, de zin en onzin van elkaar scheiden.
 • Vlees en plant combineren, wat is er allemaal mogelijk?
 • 16.00 uur Pauze
 • 16.30 uur Praktijkdemonstratie ‘vlees en plantaardig’ door Ton Klos
 • 18.30 uur Afsluiting met vragen en eventuele conclusies door Jos Hugense, Ton Klos, Paul van Trigt en Ron Kinkelaar (Expertisecentrum)
 • 19.00 uur Buffet door onze chef en de studenten van SVO
 • ca 21.00 uur Afsluiting van de dag

Kosten van het seminar zijn €100. Opgeven kan via deze link.

[intermezzo:1]
Dossiers
Lees ook
Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

DP&S is in elk opzicht 'futureproof'

DP&S is in elk opzicht 'futureproof'

Dutch Protein & Services (DP&S) is helemaal klaar voor de duurzame markt van de toekomst. Het Nederlandse familiebedrijf is al meer dan 50 jaar een vertrouwde waarde in de voedingsmiddelenindustrie, als leverancier van totaaloplossingen op basis van functionele ingrediënten.

Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops

Keurslager Vooys trekt meer (mannelijke) klanten dankzij barbecueworkshops

Als er iemand werk maakt van barbecueworkshops is het Keurslager Vooys uit Katwijk aan Zee wel. Eigenaar Jan Hoek neemt een keer per jaar klanten letterlijk mee ‘de boer op’, uiteraard met barbecue. Ook houdt hij workshops in zijn eigen slagerij en op een strandpaviljoen in de gemeente.