Sausbijbel van Julius Jaspers

Sausbijbel boekcover

Met meer dan 250 recepten en handige tips laat Julius Jaspers in Sausbijbel aan de hand van heldere instructies en stap-voorstap-fotografie zien hoe je zelf de beste sauzen en smaakmakers maakt. Van BBQ- tot botersauzen en van dressings, olies en vinaigrettes tot aan sauzen met of voor bij groente, vlees, vis en schaal- en schelpdieren. En natuurlijk sauzen op basis van bouillon, alcohol, roux en niet te vergeten dessertsauzen, onder meer op basis van fruit, karamel en chocolade.

Sausbijbel is voor zowel de beginnende kok als de gevorderde hobby-kok een verassend en leerzaam naslagwerk. Julius Jaspers (1962) opende na zijn eindexamen een restaurant in Frankrijk, was traiteur en cateraar in Amsterdam, gaf leiding aan het familiebedrijf Studio Bazar, en presenteerde RTL’s ‘Topchef’. Hij stond aan de basis van de restaurants Julius Bar & Grill en Happyhappyjoyjoy. Hij schreef al bijna twintig kookboeken, waaronder drie over bbq (onder meer de BBQbijbel). Het grote hamburgerboek en de Stoofbijbel.

 

Dossiers
Lees ook
Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Aangenaam - Jimmy de Leeuw

Tijdens de coronalockdowns schreef chefkok Jimmy de Leeuw samen met zijn vrouw en schoonzus Aangenaam, een basiskookboek met een beetje extra. Naast recepten biedt het boek informatie over materiaal en keukentechnieken en biedt een kijkje in de professionele keuken.

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

In dit boek geeft reputatie-expert Frank Peters zijn visie op reputatiemanagement en integer leiderschap. Bekende Nederlandse filosofen, wetenschappers en denkers vullen hem aan op het gebied van ethiek.

Epos en slagers maken  er samen een feestje van

Epos en slagers maken er samen een feestje van

De Epos Foodtruck is een echte eyecatcher. In de wagen zitten een warmhoudoven, twee koelkasten, koekenpannen, braadpannen en soeppannen. “Kortom, alles wat je nodig hebt om een demo te geven. En we komen naar jouw winkel!”