Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

Brandt & Levie x BOCCA chorizo

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.

De twee bedrijven vonden elkaar vanwege de gezamenlijke passie voor kwaliteit en unieke smaken. Zo ontstond het idee om een chorizo met koffie te ontwikkelen. Er volgden enkele maanden van testen met verschillende koffies die op diverse manieren gebrand en gemalen zijn. “Je wilt altijd het allerbeste uit de producten naar boven halen”, vertelt Menno Simons van BOCCA. “Dat kost tijd dus die tijd hebben we genomen. Eerst was de koffie nauwelijks te herkennen en daarna weer te grof gemalen.” Uiteindelijk vonden ze in de Zuid-Ethiopische component van BOCCA’s Gusto de perfecte match.

De Brandt & Levie x BOCCA chorizo past bij de populaire Espresso Martini in de avond en is geschikt voor het koffiemoment in de ochtend. De koffie geeft volgens de makers “een verrassend fris-fruitig tegenwicht aan de scherpe tonen van de gemalen aleppo en sansho pepers van de worst.”

Brandt & Levie bundelt regelmatig de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Eerder werkten de worstmakers samen met Brouwerij ’t IJ, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Dossiers
Lees ook
Wildweekend in de Zweedse natuur

Wildweekend in de Zweedse natuur

Nu we er weer op uit kunnen, stromen de stadscentra en stranden wereldwijd vol. Voor slagers en andere vleesliefhebbers die geen zin hebben in een drukke stedentrip, maar wel in herten uitbenen, worst maken, fikkie stoken, wildplukken, luchtbuks schieten, whisky drinken, vlees roken en barbecueën, is het Wilde Weekend van kookboekenschrijver Meneer...

Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Brandt & Levie lanceert circulaire worst

Om hun tienjarig jubileum te vieren, lanceert worstenmaker Brandt & Levie een circulaire worst, komt het eenmalig met het magazine SALAMI en opent het een weekend lang een pop-up store in Amsterdam.

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Samenwerking Paul van Trigt en NextDeli

Worst- en vleeswarendeskundige Paul van Trigt is een samenwerking aangegaan met NextDeli. Zijn boek Charcuterie 2 is nu ook verkrijgbaar via dit e-commerce platform voor versspeciaalzaken. Paul van Trigt is worst- en vleeswarendeskundige. Vanuit deze professie is hij regelmatig jury en arbiter bij vakwedstrijden en productkeuringen van worst,...