Samenwerking BOCCA Coffee en Brandt & Levie

Brandt & Levie x BOCCA chorizo

De bekende worstmakers van Brandt & Levie zijn een samenwerking aangegaan met de koffiebranders van BOCCA Coffee. Het resultaat is een droge worst met koffie, de Brandt & Levie x BOCCA chorizo.

De twee bedrijven vonden elkaar vanwege de gezamenlijke passie voor kwaliteit en unieke smaken. Zo ontstond het idee om een chorizo met koffie te ontwikkelen. Er volgden enkele maanden van testen met verschillende koffies die op diverse manieren gebrand en gemalen zijn. “Je wilt altijd het allerbeste uit de producten naar boven halen”, vertelt Menno Simons van BOCCA. “Dat kost tijd dus die tijd hebben we genomen. Eerst was de koffie nauwelijks te herkennen en daarna weer te grof gemalen.” Uiteindelijk vonden ze in de Zuid-Ethiopische component van BOCCA’s Gusto de perfecte match.

De Brandt & Levie x BOCCA chorizo past bij de populaire Espresso Martini in de avond en is geschikt voor het koffiemoment in de ochtend. De koffie geeft volgens de makers “een verrassend fris-fruitig tegenwicht aan de scherpe tonen van de gemalen aleppo en sansho pepers van de worst.”

Brandt & Levie bundelt regelmatig de krachten met mensen of merken die hen inspireren. Eerder werkten de worstmakers samen met Brouwerij ’t IJ, Jonnie Boer, Joris Bijdendijk, de wereldberoemde Italiaanse slager Dario Cecchini en het Schotse whiskymerk Laphroaig.

Dossiers
Lees ook
Samenwerking Tukker Schnaps en Slagerij Kastelein

Samenwerking Tukker Schnaps en Slagerij Kastelein

Tukker Schnaps en Slagerij Kastelein zijn een samenwerking aangegaan. Samen brengen ze een droge worst op de markt die smaakt naar vanillelikeur.

Hybride - Combineren kan je leren

Hybride - Combineren kan je leren

De meeste consumenten die minder vlees gaan eten zien twee mogelijkheden: vaker het vleescomponent volledig weglaten óf het vleesproduct vervangen door een vegetarisch alternatief. Wat ook kan, maar nog niet veel gebeurt, is kiezen voor een hybride vleesproduct.

Rotterdamse indoworst van chef Perry en zijn favoriete slager

Rotterdamse indoworst van chef Perry en zijn favoriete slager

Het is geen wonder dat chef Perry de Man zijn vlees het liefst koopt bij Paul van den Hooven van slagerij Wild Vleesch. De twee hebben nogal wat met elkaar gemeen. Niet alleen zijn ze beiden goedlachs, ietwat grofgebekt en Rotterdammer in hart en nieren, maar ook delen ze een liefde voor orgaanvlees, worst en koken op gevoel. Oftewel: “Niet lullen,...