Sameneenkoekopen.nl lanceert bestelsite voor duurzaam varkensvlees

22 oktober 2015 Vleesmagazine

Na het succes van de bestelwebsite voor 100 procent traceerbaar, diervriendelijk rundvlees van echte vleesraskoeien lanceert sameneenkoekopen.nl nu een varkensvariant. De nieuwe site www.sameneenvarkenkopen.nl werkt volgens exact hetzelfde principe als haar grotere broer: online (h)eerlijk duurzaam vlees bestellen van echte buitendieren, die geen antibiotica krijgen en die pas geslacht worden als het hele dier is verkocht.

Het vlees is afkomstig van een speciaal geselecteerde boerderij, waar de varkens buiten in alle vrijheid leven. De varkens leven in een besloten gemeenschap, waar ze niet in contact komen met andere varkens. Mede hierdoor is het preventief toedienen van antibiotica niet nodig. Het varken zelf wordt pas geslacht als alle delen zijn verkocht. Het slachten gebeurt volgens de organisatie op een ambachtelijke en zo diervriendelijk mogelijke manier. 'Het vlees is puur natuur, en dat proef je!', aldus Kirsten Marsman van sameneenvarkenkopen.nl. 'Het vlees smaakt zoals varkensvlees hoort te smaken: ouderwets sappig, mals en vol van smaak.'

Vleespakketten

Op de website zijn vleespakketten van verschillende groottes en samenstellingen te bestellen (van eenpersoonspakketten tot pakketten voor vier personen of meer). Ze bevatten vijftien verschillende soorten vlees, zoals karbonade, rollade, ambachtelijke rookworst en varkensmedaillon. Het vlees wordt diep-gekoeld, vacuümverpakt in keurige porties en in een speciaal ontwikkelde duurzame retour-koelbox aan huis geleverd. Het vlees kan direct gebruikt of ingevroren worden.

Debuutsucces

Na de lancering van de nieuwe site afgelopen weekend zijn er veel varkens verkocht. 'We wisten dat er veel vraag was naar eerlijk varkensvlees, maar dit debuutsucces overtreft onze stoutste verwachtingen', aldus Huub Marsman, die samen met zijn vrouw Kirsten initiatiefnemer is van beide websites.

samen-varken-kopen-300x200

Altijd op de hoogte blijven?