Samen biologisch eten tijdens de Bio10daagse

attachment-001_food-image-1597262

Tijdens de Bio10daagse, van 18 tot en met 27 september, wordt overal in Nederland samen gekookt en gegeten met biologische producten. Iedereen kan meedoen aan de diverse activiteiten: de Smaakmakend kookwedstrijd, biologische keurmerkjes sparen, biologische producten proeven in winkels, of samen op bezoek bij de biologische boer in de buurt.

In de afgelopen vijf jaar is de vraag naar biologische voeding verdubbeld in Nederland. Bionext, initiatiefnemer van de Bio10daagse, verwacht dat de groep consumenten die af en toe een biologisch product in het winkelwagentje legt, in de komende jaren alleen maar groter zal worden. Miriam van Bree, projectleider: 'Vrijwel alles is biologisch verkrijgbaar. Van groenten en fruit tot en met kant-en-klare pizza's, hamburgers en broodbeleg. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun boodschappen biologisch te kopen. De Bio10daagse is een goed moment om daarmee te beginnen.'

Het sociale aspect van eten staat centraal tijdens de actieperiode. Samen eten is gezellig en het is bekend dat mensen in goed gezelschap met meer aandacht eten, dan wanneer ze een maaltijd nuttigen in hun eentje. Van Bree: 'Aandacht hebben voor wat je eet, is leuk en belangrijk. En wat is er gezelliger dan eten met goede vrienden? Met de spaaractie kun je een kok aan huis winnen, een kookworkshop waar je kunt leren fermenteren, of één van de vele biologische boodschappenboxen.'

De Bio10daagse is onderdeel van Biologisch, lekker natuurlijk, een Bionext-campagne die mede wordt ondersteund met financiële middelen van de EU.

Op www.bio10daagse.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Lees ook
Workshop: Verminderen van nitriet in biologische vleeswaren goed bezocht

Workshop: Verminderen van nitriet in biologische vleeswaren goed bezocht

Voor de presentatie ‘Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren’ op de Bio-beurs die 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle plaatsvond was veel belangstelling. In deze presentatie deelden Maurits Steverink (True Food Projects), Theo Verkleij (TNO) en Janneke Pijnenburg (Ben the Spiceman) hun kennis en ervaringen op het gebied van biologisch...

Bio-beurs 2016: Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren

Bio-beurs 2016: Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren

De presentatie ‘Vermindering van nitriet in biologische vleeswaren’ wordt gegeven op de Bio-beurs die 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle plaatsvindt. In deze presentatie delen Maurits Steverink (True Food Projects), Theo Verkleij (TNO) en Janneke Pijnenburg (Ben the Spiceman) hun kennis en ervaringen op het gebied van biologisch produceren....

Biologische omzet stijgt naar ruim €1,1 miljard

Biologische omzet stijgt naar ruim €1,1 miljard

De Nederlandse consument kocht in 2014 voor €1,13 miljard aan biologische voeding in de supermarkt, de speciaalzaak en buitenshuis. Dat is een groei van 6 procent ten opzichte van 2013. Dit meldt de Monitor Duurzaam Voedsel 2014, die is samengesteld in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.De aandacht voor duurzame voeding nam in 2014 verder...