Samen biologisch eten tijdens de Bio10daagse

attachment-001_food-image-1597262

Tijdens de Bio10daagse, van 18 tot en met 27 september, wordt overal in Nederland samen gekookt en gegeten met biologische producten. Iedereen kan meedoen aan de diverse activiteiten: de Smaakmakend kookwedstrijd, biologische keurmerkjes sparen, biologische producten proeven in winkels, of samen op bezoek bij de biologische boer in de buurt.

In de afgelopen vijf jaar is de vraag naar biologische voeding verdubbeld in Nederland. Bionext, initiatiefnemer van de Bio10daagse, verwacht dat de groep consumenten die af en toe een biologisch product in het winkelwagentje legt, in de komende jaren alleen maar groter zal worden. Miriam van Bree, projectleider: 'Vrijwel alles is biologisch verkrijgbaar. Van groenten en fruit tot en met kant-en-klare pizza's, hamburgers en broodbeleg. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een deel van hun boodschappen biologisch te kopen. De Bio10daagse is een goed moment om daarmee te beginnen.'

Het sociale aspect van eten staat centraal tijdens de actieperiode. Samen eten is gezellig en het is bekend dat mensen in goed gezelschap met meer aandacht eten, dan wanneer ze een maaltijd nuttigen in hun eentje. Van Bree: 'Aandacht hebben voor wat je eet, is leuk en belangrijk. En wat is er gezelliger dan eten met goede vrienden? Met de spaaractie kun je een kok aan huis winnen, een kookworkshop waar je kunt leren fermenteren, of één van de vele biologische boodschappenboxen.'

De Bio10daagse is onderdeel van Biologisch, lekker natuurlijk, een Bionext-campagne die mede wordt ondersteund met financiële middelen van de EU.

Op www.bio10daagse.nl zijn alle activiteiten te vinden.

Lees ook
Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

Start nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’

De driejarige Europese campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ is gestart met als doel groei van het biologische marktaandeel en vergroting van de herkenbaarheid en het vertrouwen in het Europese biologische keurmerk. De campagne loopt tegelijkertijd in Zweden, Finland en België.

Aandeel biologisch neemt in 2021 iets toe

Aandeel biologisch neemt in 2021 iets toe

Het aandeel biologisch groeide in 2021. Iets meer huishoudens (96,3 procent) kochten biologische producten. Dit zijn met name gezinnen met kinderen en pensioneerden met een hoog inkomen. Dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Bionext, de brancheorganisatie van de biologische sector.

Meer consumenten kopen biologisch

Meer consumenten kopen biologisch

Consumenten kopen vaker biologisch. Uit onderzoek van GfK blijkt dat de aankoopfrequentie van biologische voedingsmiddelen in 2020 steeg met 7 procent. Dat meldt brancheorganisatie Bionext met een persbericht.