Robert Verweij lanceert platform voor culinaire online cursussen

tv kok robert Verweij

TV-kok, culinair docent en vinoloog Robert Verweij lanceert CookingAcademy.nl, een platform met online culinaire cursussen. Deze trainingen zijn ook heel interessant voor slagers, die zich verder in culinaire bereidingen willen verdiepen.

Verweij en zijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s hebben al hun kennis en ervaring samengebracht op één online platform, toegankelijk en betaalbaar voor iedereen die nóg beter wil leren koken. Daarnaast is CookingAcademy.nl ook een online community van medecursisten en docenten.

Robert Verweij is bekend van onder meer het televisieprogramma Life & Cooking. Hij geeft al meer dan 20 jaar kook- en wijncursussen. ‘We leren geen recepten maken, want recepten zijn trucjes’, waarschuwt hij. ‘Ik leer, samen met mijn team van gespecialiseerde culinaire collega’s, technieken en processen beheersen waarmee honderden gerechten gemaakt kunnen worden.’

Cursus op eigen tempo

Verweij speelde al langer met het idee om ook online cursussen aan te bieden. ‘Zo heb je de mogelijkheid om elke video op je gemak nog eens terug te kijken en je kunt elke cursus geheel op je eigen tempo doorlopen.’ De cursussen zijn voor iedereen toegankelijk. Echte starters beginnen bij de basis en doen rustig aan, maar ook (thuis)koks met wat meer ervaring kunnen rekenen op een flinke upgrade van hun skills. Verweij: ‘Wist je bijvoorbeeld  dat het verschil tussen stoofvlees en draadjesvlees op precies 91 ºC ligt?’

Specialisten aan boord

Het team van Verweij bestaat enkel uit de toppers uit hun vakgebied zoals pizzabakker Simon Giaccotto, sushikenner Arjan Siemerink en broodbakker Edwin Klaasen. Van vlees tot groente en van desserts tot bier: voor elke discipline biedt CookingAcademy.nl online cursussen. Bij iedere cursus krijg je gratis toegang tot de online community. ‘Zo kun je vragen stellen aan en contacten leggen met andere koks’, onthult Verweij. ‘Daarnaast zullen docenten regelmatig interessante content als tips en recepten plaatsen. Een waardevolle aanvulling op de cursus.’

 
Lees ook
KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

KNS ontwikkelt nieuwe online imagocampagne slager

Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) heeft voor haar leden een nieuwe campagne opgezet rondom de thema’s zomer, barbecue en samen eten. Het doel van de campagne is om “de slager en het ambacht positief in beeld te brengen.”

Succesvolle editie Week van de Slager

Succesvolle editie Week van de Slager

De organisatie kijkt terug op een succesvolle achtste editie van de Week van de Slager. Van 4 tot en met 9 april 2022 stond het werken in de ambachtelijke slagerij centraal. In de klas, in de winkels en online.

Rotterdamse indoworst van chef Perry en zijn favoriete slager

Rotterdamse indoworst van chef Perry en zijn favoriete slager

Het is geen wonder dat chef Perry de Man zijn vlees het liefst koopt bij Paul van den Hooven van slagerij Wild Vleesch. De twee hebben nogal wat met elkaar gemeen. Niet alleen zijn ze beiden goedlachs, ietwat grofgebekt en Rotterdammer in hart en nieren, maar ook delen ze een liefde voor orgaanvlees, worst en koken op gevoel. Oftewel: “Niet lullen,...