Regionaal gekruid gehakt van Weidenaar bij Picnic

9 december 2021 Lauren Scheurwater

Online supermarkt Picnic bezorgt sinds kort ook boodschappen in Friesland. Jouke Jongsma van familiebedrijf Weidenaar, leverancier van biologisch vlees aan Picnic, vond dat ook Friese producten hierbij hoorden. Dus nam Picnic het in Friesland gekruid rundergehakt van Weidenaar op in het assortiment voor de Friese klanten.

Steeds meer mensen doen online boodschappen. Volgens het FoodService Instituut Nederland (FSIN) is de service om boodschappen te laten bezorgen met 50 procent gegroeid ten opzichte van 2019 als gevolg van corona. Delivery was al langere tijd een trend maar door corona heeft dit een impuls gekregen, aldus FSIN.

Volgens marktonderzoekinstituut GfK heeft Picnic in Nederland een marktaandeel van 20 procent. Weidenaar is een van de leveranciers en levert zestig producten aan Picnic zoals schnitzels en biologische droge worst. Jouke Jongsma heeft ervoor gezorgd dat in Friesland gekruid rundergehakt van Weidenaar wordt geleverd aan de Friese consumenten van Picnic. Daarnaast zijn ook de tapas rollade puntjes en tapas zeeuwsspek alleen in het Noorden verkrijgbaar.

‘’Met name de biologische tak heeft bij ons intern een vlucht  genomen dankzij Picnic en daar zijn we ontzettend blij mee’’, zegt Jouke. “De online supermarkt heeft een consument die bewust zijn boodschappen koopt en dat merken wij door de verkoop van biologische vleesproducten en ook de biologische droge worst. Dat wij ook biologische droge worst maken is lang niet bij alle consumenten bekend. Deze droge worst wordt vooral verkocht bij biologische winkels en meer in het westen van het land.”

Altijd op de hoogte blijven?