Recordaantal inzendingen voor vakwedstrijden Slavakto

attachment-009_food-image-VLS11492I09

Met maar liefst 2284 inzendingen voor de ambachtelijke vakwedstrijden kan de organisatie van de Slavakto spreken van een recordaantal inzendingen. Na de intensieve productkeuring worden de winnaars maandag 21 september tijdens een speciale en feestelijke uitreiking op Vlees 2015 bekendgemaakt.

'Het aantal van 2284 inzendingen, waarvan 222 producten door jongeren zijn ingezonden, is een record. Nooit eerder werden er zoveel producten ingezonden voor de vakwedstrijden. ‘Als organisatie zijn we erg blij met dit geweldige aantal inzendingen, een record! Het laat zien hoeveel enthousiasme en passie de ondernemers en hun medewerkers hebben die dag in, dag uit met dit prachtige ambacht bezig zijn’, aldus Wim van den Brink, voorzitter van stichting Slavakto. Dit weekeinde worden de producten grondig gekeurd, waarna ze vanaf maandag op Vlees 2015 worden gepresenteerd.

Tv-kok

De winnaars krijgen hun prijs uitgereikt door tv-kok René Pluijm, onder andere bekend van het tv-programma Pluijm’s Eetbare Wereld. Daarna is er gelegenheid om met René Pluijm op de foto te gaan. De bekendmaking vindt plaats op maandag 21 september om 18.00 uur tijdens Vlees 2015 in de Jaarbeurs in Utrecht.

Vlees 2015

Vlees 2015 vindt plaats van maandag 21 tot en woensdag 23 september in de Jaarbeurs in Utrecht. Bezoekers kunnen zich gratis registreren via Vlees2015.nl. Tijdens Vlees 2015 kunnen bezoekers gratis parkeren bij de Jaarbeurs.

Lees ook
Finalisten Spareribs Trophy 2021

Finalisten Spareribs Trophy 2021

De finalisten voor de Spareribs Trophy 2021 zijn bekend. "Er zijn veel mooie, ambachtelijke producten gekeurd. Wij zijn tot een goede top tien gekomen met de beste spareribs", aldus Ron Kinkelaar, coördinator van het Expertisecentrum voor het Slagersambacht.

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Inschrijving Spareribs Trophy 2021 geopend

Leden van Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) kunnen zich inschrijven voor de Spareribs Trophy 2021. Woensdag 2 juni keurt een vakjury alle inzendingen. Dat maakt de brancheorganisatie voor slagers bekend op de website.

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamskamp winnaar Grote Grillworsttest 2021

Keurslager Braamkamp uit Rolde wint de Grote Grillworsttest 2021. Knobbout Slagerij uit Buren krijgt de tweede prijs en de derde prijs gaat naar Slagerij Hegeman uit Aarle-Rixtel. Dat maakte Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS), de organisator van deze vakwedstrijd, op 30 maart bekend.