Recept van AVO: Kip nacho

26 januari 2022

Steeds meer consumenten kiezen voor kwaliteitskip. De slager kan hier als ambachtelijk specialist z’n meest veelzijdige voordeel mee doen. Hij kan inspireren, vertellen over de herkomst en niet alleen de beste kip, maar ook ongelofelijk veel lekkere gerechten en maaltijden neerzetten. Voor extra inspiratie delen vier leveranciers van smaakmakers hun favoriete kiprecepten. Vandaag het eerste recept van AVO.

AVO Kip nacho

Ingrediënten

  • 1 kilo kipdijenfilet
  • Piri Piri-saus (prod.nr. 813050)
  • Lafiness Chakalaka (prod.nr. 187750)
  • Dorito’s Nacho Cheese
  • 1 gesnipperd rood uitje
  • fijngesneden lente-ui
  • geraspte kaas
  • sleetjes

Werkwijze

  • Snijd de kipdijenfilets in tweeën en ­marineer ze met de Lafiness Chakalaka
  • Maak in elk sleetje een sausspiegel met de Piri Piri-saus
  • Leg 4 stukjes kipdijenfilet in elk sleetje bovenop de saus
  • Strooi er de fijngesneden lente-ui en wat fijngesnipperde rode uitjes over
  • Verkruimel de Dorito’s Nacho Cheese en verdeel dit over de sleetjes
  • Bestrooi de sleetjes met de geraspte kaas bereiding klant
  • 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 °C

Dit is het eerste recept van de rondvraag 'De belangstelling voor kwaliteitskip groeit'. Volgende week volgt het tweede recept. Lees hier deel 1 en deel 2 van de rondvraag terug. Volgende week verschijnt het eerste recept. Lees de complete rondvraag in Vleesmagazine 8-2021 of online.

Altijd op de hoogte blijven?