Pure vleessmaken trend tijdens feestdagen

6 oktober 2015 Vleesmagazine

Consumenten willen genieten van pure vleessmaken. In dat kader zijn ‘ouderwetse’ vleessoorten, zoals bavette, procureur, hele kip en speenvarken heel geschikt. Ook de verkoop van wildproducten neemt toe. Duidelijke trends in de wildgastronomie zijn gebruiksgemak en gezondheid.

Consumenten willen weer genieten van pure vleessmaken. Dat is volgens foodwatcher Anneke Ammerlaan de komende feestdagen dé grote trend in de retail. ‘Vlees is weer vlees. Het moet als vlees herkenbaar zijn en het mag best een beetje vet of een stukje bot bevatten. De stukken mogen wat kleiner zijn, als de kwaliteit maar goed is.’ Volgens Ammerlaan past Black Angus uitstekend bij deze trend. ‘Er zullen rond de feestdagen allerlei varianten van dit vlees in de schappen liggen. In Italië kwam ik bijvoorbeeld zelfs een Black Angus-carpaccio tegen.’

Lees meer over trends tijdens de feestdagen op vleesgebied in de Special van Vleesmagazine die eind oktober verschijnt.

Altijd op de hoogte blijven?