Proces tegen bestuur failliete Poolse slachterij

attachment-001_food-image-VLS3021I01

WARSCHAU - In Polen is het proces tegen voormalige bestuurders van slachterij Agros Koszalin begonnen. Zij worden ervan beschuldigd bewust aangestuurd te hebben op een faillissement.

WARSCHAU - In Polen is het proces tegen voormalige bestuurders van slachterij Agros Koszalin begonnen. Zij worden ervan beschuldigd bewust aangestuurd te hebben op een faillissement.


In de beschuldigingen staat onder meer dat ze zich zonder toestemming van de aandeelhouders de slachtlijn toegeëigend zouden hebben. Hiermee zou een schade aangericht zijn van 500.000 euro. Ook zou een van de bestuurders een leasecontract met zijn eigen leasemaatschappij hebben afgesloten en zou de administratie vervalst zijn.


Volgens de aanklager draaide het bedrijf voordien zonder noemenswaardige problemen. De bestuurders hangt tien jaar gevangenisstraf boven het hoofd.


In 2005 werd Agros Koszalin voor 20 miljoen euro overgenomen door visproducent Royal Greenland die de slachterij ombouwde tot een visfabriek. Vorig jaar sleepte het bedrijf 5 miljoen subsidie uit Brussel binnen en begon het met de productie op de locatie in Koszalin.


Lees ook:

Van Rooi Meat slacht te veel (12 januari 2007)


Rechtzaak om varkensvel in hotdog (23 november 2006)

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
NOS: ‘Werknemers Van Rooi werkten door met coronaklachten’

NOS: ‘Werknemers Van Rooi werkten door met coronaklachten’

Medewerkers van slachterij Van Rooi Meat uit Helmond hebben tegen de NOS verklaart dat ze de afgelopen twee maanden met coronaklachten hebben doorgewerkt. Ze durfden niet te melden dat ze klachten hadden, uit angst hun baan te verliezen.Een aantal werknemers heeft aan de NOS verteld dat ze de instructie kregen om te liegen. Ze zeggen dat een leidinggevende...

Minder kalveren en varkens geslacht vanwege coronavirus

Minder kalveren en varkens geslacht vanwege coronavirus

Slachthuizen verwerkten het afgelopen kwartaal minder kalveren en varkens vanwege de uitbraak van het coronavirus. Meerdere slachterijen hadden te maken met uitbraken onder het personeel. Bovendien daalde de vraag naar vlees in binnen- en buitenland. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) volgens het ANP.In het tweede kwartaal van dit...

Duits onderzoek: 'Coronavirus overgedragen over acht meter afstand'

Een medewerker van het slachthuis in Rheda-Wiedenbrück, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen, heeft het coronavirus over een afstand van zeker acht meter overgedragen. Dat meldt de NOS.Dat was mogelijk door de bijzondere omstandigheden in het slachthuis, concluderen onderzoekers in een nieuwe studie naar de uitbraak in de vestiging van vleesverwerker Tönnies in juni. Het onderzoeksresultaat staat in een gezamenlijke studie van het Helmholtz Centrum voor Infectieonderzoek, de Universitaire Kliniek Hamburg-Eppendorf en het Leibniz Instituut voor Experimentele Virologie. Omstandigheden speelden...