PostNL gaat ook ’s ochtends food bezorgen

PostNL bezorgt vanaf deze week ook in de ochtenduren boodschappen, maaltijdboxen en andere verse foodproducten.

Het betreft een uitbreiding van het eigen foodnetwerk van PostNL. Volgens het postbedrijf groeit de online foodmarkt en willen met name zakelijke klanten ook in de ochtend leveren en beleverd worden. ‘Denk aan bakkers en supermarkten die via PostNL leveren aan crèches, schoolkantines en politiekazernes, of aan restaurants die verse producten in de ochtend willen ontvangen’, aldus het bedrijf in een persbericht. De ochtendbezorging staat overigens ook open voor consumenten die tussen 08.00 uur en 13.00 uur boodschappen willen ontvangen.

PostNL levert namens ruim 50 foodaanbieders

PostNL bezorgt voor meer dan 50 foodaanbieders boodschappen, maaltijdboxen en speciaalproducten als vlees en sportvoeding. De foodbestellingen van de verschillende aanbieders worden gebundeld en vanuit één hub gesorteerd en gedistribueerd. Ontvangers krijgen nauwkeurige informatie over het bezorgmoment van hun verse producten. Het tijdvak waarbinnen de postbezorger foodproducten bezorgt is 30 minuten.

Speciale koelbox

De logistieke dienstverlener vervoert de verse producten in de PostNL-koelbox op de juiste temperatuur en voedselveilig. De koelbox wordt verzegeld en pas bij aflevering geopend, zodat de temperatuur tot en met het moment van bezorgen wordt bewaakt. Na het bezorgen neemt de bezorger de koelboxen weer mee retour. Het postbedrijf kan de duurzame koelboxen daardoor tot 500 keer hergebruiken . Voor foodaanbieders zit de winst in het feit dat ze producten niet zelf in (kartonnen) dozen hoeven te verpakken.

 

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Grote toename bezorgformules voor maaltijden en boodschappen in Food500

Grote toename bezorgformules voor maaltijden en boodschappen in Food500

In de Food500 van Het Food Service Instituut Nederland (FSIN) is een explosieve groei van bezorgformules voor boodschappen en maaltijden te zien. Het FSIN verwacht dat de markt voor maaltijdbezorging nog blijft toenemen en tussen nu en 2030 verdubbelt.

Trunkrs Client Awards voor online vleesverkopers

Trunkrs Client Awards voor online vleesverkopers

Bezorgservice Trunkrs reikte 29 juni de Trunkrs Client Awards uit. Onder andere BBQ Thuisbezorgd, Nice to Meat, Diviande en The Butchery vielen in de prijzen.

Maaltijdbezorging blijft explosief toenemen

Maaltijdbezorging blijft explosief toenemen

Net als in 2020, hebben we ook in de eerste helft van 2021 massaal eten besteld, blijkt uit een rapport van ABN AMRO. Gezonder worden de maaltijden overigens niet. Daarnaast noemt de bank nadelige gevolgen voor de maaltijdbezorgers.