Plus legt meer sterrenvlees in schap

30 juni 2015 Edwin Rensen

Plus verduurzaamt het vleesassortiment. Al het varkensvlees krijgt binnenkort het Beter Leven-kenmerk met één ster. Vanaf begin augustus behoort de kiloknaller tot de verleden tijd.

‘Wij zijn van mening dat het de consument makkelijker gemaakt moet worden om een verantwoorde keuze te maken, ook op het gebied van vlees. Uiteraard nog steeds tegen een aantrekkelijke prijs’, aldus Eric Leebeek, commercieel directeur van Plus.

Folderacties

De reguliere kip bij Plus wordt vervangen door een diervriendelijker variant en begin augustus beëindigt Plus haar folderacties die reguliere kip promoten. Al het varkensvlees krijgt het Beter Leven keurmerk met een ster. Dit geldt zowel voor het verse varkensvlees als voor een groot aantal vleeswaren. Bij tachtig procent van de winkels is dit al het geval, de laatste veertig winkels volgen najaar 2015.

Kiloknallers

Het aantal winkels met een compleet assortiment rundvlees met het Beter Leven keurmerk met twee sterren breidt flink uit en Beter Leven-vlees, biologisch vlees en vegetarische producten zullen vaker in de aanbieding zijn bij de keten. ‘De zogenaamde kiloknallers zijn vanaf begin augustus verleden tijd’, verzekert Leebeek die dit bekendmaakte tijdens de jaarlijkse stakeholderbijeenkomst.

Altijd op de hoogte blijven?