‘Plofkip moet ook uit restaurants’

plofkip-visual.470.300.s

De plofkip moet ook van de menukaart in de restaurants. Wakker Dier start daarom zondag een campagne waarin iedereen kan helpen om zijn eigen favoriete restaurants plofkipvrij te maken.

Volgens de organisatie zijn er nog maar weinig eetgelegenheden die kiezen voor diervriendelijkere kip. Wakker Dier roept de komende weken via radiospotjes en (social) media consumenten op om heel kritisch te zijn op kip als ze uit eten gaan.

Mensen kunnen dit doen door de menukaart goed te lezen en het restaurantpersoneel vragen te stellen. Als blijkt dat het restaurant plofkip verkoopt, helpt Wakker Dier om de eigenaar op een vriendelijke manier aan te spreken, zo meldt de organisatie. ‘Dat kan via social media of door een kaartje achter te laten in het restaurant.’ Deze kaartjes zijn op de website van Wakker Dier gratis te bestellen.

Dankzij de campagne van Wakker Dier hebben diverse supermarkten de plofkip uit de winkels gehaald.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Kip in blaas

Kip in blaas

Paul Bocuse wordt algemeen beschouwd als een van de grootste gastronomen van de 20ste eeuw. Met zijn klassieke Franse keuken verdiende hij drie Michelinsterren.

CBS: Rundveestapel nauwelijks gewijzigd

CBS: Rundveestapel nauwelijks gewijzigd

De rundveestapel bleef in 2022 nagenoeg gelijk met 2021. De omvang van de varkensstapel nam wel iets af evenals het aantal kippen. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2022.

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Slagerij de Beurs maakt duurste stamppot ter wereld

Truffel, rookworst van Chaams hoen en kreeft. Dat zijn de ingrediënten van de duurste stamppot ter wereld ontwikkeld door chefs Timo de Beurs en Samuel Levie. De stamppot staat 30 november op de kaart van Restaurant Slagerij de Beurs voor het bedrag van 1200 euro.