Plannen voor halalslagerij-outlet in Enschede

attachment-001_food-image-VLS6776I01

Enschede krijgt mogelijk een halalslagerij-outlet. Volgens regionaal dagblad Tubantia hebben twee particuliere investeerders plannen voor zo'n zaak in een voormalige supermarkt.

De krant meldt dat de initiatiefnemers met 'Slagerij De Groothandel in oprichting' een nieuw concept in de markt willen zetten, waar 'particuliere klanten rechtstreeks terecht kunnen voor grote hoeveelheden vers en diepgevroren halalvlees tegen lage prijzen'. De investeerders zouden volgens Tubantia het leegstaande pand aan de Thomas de Keyserstraat in de wijk Stadsveld vier of vijf jaar willen huren, met een optie tot koop.

25 meter lange toonbank

Het beoogde pand heeft volgens de krant een oppervlakte van 1000 vierkante meter, waarvan de helft werkruimte en de andere helft winkelruimte moet worden. Tubantia spreekt van een '25 meter lange toonbank waar tachtig diepvrieskisten komen te staan'.

Lees ook
‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

‘Steeds meer vraag naar dry-aged halal vlees’

De inrichting van slagerijen is de afgelopen jaren behoorlijk veranderd. Er is meer ruimte voor zelfbediening, meer vraag naar luxe en ambachtelijke producten en de afhaalslager is geïntroduceerd. Vandaag het eerste deel van deze rondvraag met Berkay Çapaci van Slagerij NES.

De groei van slagerij Kaddour

De groei van slagerij Kaddour

Mensen met een grote en kleine portemonnee, moslims en niet-moslims, oude Amsterdammers en yuppen; bij Slagerij Kaddour puur & eerlijk vlees komt de hele wereld over de vloer. Voor de lamsmerguez, een ribe-eye van Wagyurund en de befaamde kipgrillworst.

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Grootste slagerij van Noord-Nederland opent deuren in Groningen

Op 23 juli openden de oprichters van Just Meat de deuren van hun slagerij in Groningen, vlakbij de Martinitoren. Het is meteen de grootste slagerij van Noord-Nederland. De moderne halalslagerij is volgens de eigenaren een slagerij voor iedereen. Het filiaal is gevuld met 14 meter lange vitrines, die vol liggen met rund, schaap, lam, geit, kip en konijn;...